|

Suriyeli Beddur Türkiye'de yaşama tutundu

Halep'te bomba isabet eden evlerinin enkazı altında kalarak yaralanan 10 yaşındaki Beddur Hassani, getirildiği Kilis'teki hastanede yaşam savaşını kazandı. Beyin felci geçiren ve 2 ay yoğun bakımda kalan Beddur, doktorların ve sağlık çalışanlarının yoğun çabaları sonucu yaşam mücadelesini kazandı. Dr. Mustafa Tuşat küçük kızın sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi.

Yeni Şafak
13:32 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:32 - 26/05/2016 Perşembe
AA
Henüz 10 yaşında bir kız çocuğu olan Beddur Hassani beyin felci geçirdi.
Henüz 10 yaşında bir kız çocuğu olan Beddur Hassani beyin felci geçirdi.

Suriye'nin Halep kentinde evlerine bomba isabet etmesi sonucu yaralanan 10 yaşındaki Beddur Hassani, tedavi için getirildiği Kilis'teki hastanede yaşama tutundu. İç savaşın sürdüğü ülkesinde, rejim güçlerinin hava bombardımanında yıkılan evinin enkazı altında kalan Hassani, yakınlarınca enkazdan yaralı çıkarıldı. Önce Suriye'deki hastaneye, ardından ambulansla Türkiye'ye getirilen Hassani, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Geçirdiği beyin felci nedeniyle neredeyse tüm vücut fonksiyonlarını kaybeden ve 2 ay yoğun bakım ünitesinde tutulan 10 yaşındaki Hassani, onun için seferber olan doktorlar ve sağlık çalışanları sayesinde, yaşam mücadelesini kazandı.



İyileşmesi uzun sürebilir


Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Tuşat, yaptığı açıklamada, küçük kızın hastaneye getirildiğinde çok kötü durumda olduğunu belirtti. Ameliyat ve yoğun bakım sürecinin ardından Suriyeli çocuğun hayata yeniden tutunduğunu dile getiren Tuşat, Hassani'nin sağlık durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi. Suriyeli kızın tam anlamıyla iyileşmesinin uzun zaman alabileceğini kaydeden Tuşat, şöyle devam etti:



"Hastamızın ilk geldiğinde hayati tehlikesi bulunuyordu, yoğun bakım ünitesinde yaşam destek ünitesine bağlıydı. Patlama sonrası meydana gelen göçüğün altında kalmış ve bu nedenle beyni ciddi anlamda hasar görmüş. Buraya getirildiğinde hızlı şekilde tedavisine başlandı. Bir dizi operasyon sonucu hastamız hayati tehlikeyi atlattı. Şu anda normal serviste tedavisi sürüyor. Bundan sonra yürüyemeyecek, hakaret edemeyecek ancak onun hayata dönmesi ailesini ve bizleri mutlu etti"




'Bomba Beddur'un tüm hayallerini yok etti'


Anne Suad Hellim ise kızının çevresinde çok sevilen bir çocuk olduğunu belirterek, "Türk doktorları ve sağlık çalışanlarının üstün gayretleriyle kızım yeniden hayata döndü. Onların ilgisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.



Beddur'un hayalleri olduğunu dile getiren Hellim, "Okumak istiyordu. Eğitimini tamamlayıp iyi yerlere gelmek istiyordu. Ancak evimize isabet eden bir bomba tüm hayallerini yok etti. Ona şimdi yeni doğan bir çocuk gibi bakacağız. Bir taraftan üzgünüz, bir taraftan da hayatta olduğu için mutluyuz. Savaşın bir an önce bitmesi tek arzumuz. Artık çocuklar, anneler, babalar ölmesin." diye konuştu.



#Bedur Hassani
#Dilara Paksoy
#doktor
#Kilis Devlet Hastanes
#Mustafa Tuşat
8 yıl önce