|

Süslediği bardakları satarak dünyayı gezdi

İstanbullu maceraperest Berk Armağan, çizgilerle süslediği bardakları satarak 32 günde 5 ülkede 11 şehir gezdi. Daha önce bardak satarak sokak hayvanlarına mama toplayan Armağan, tekrar bir kampanya düzenleyerek yetim çocuklar için bardakları süslemek istiyor.

Yeni Şafak
13:02 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 13:21 - 28/03/2017 Salı
IHA
Berk Armağan, 5 ülke 11 şehri baştan sona dolaştı.
Berk Armağan, 5 ülke 11 şehri baştan sona dolaştı.

İstanbullu maceraperest bardakların üzerine çizdiği resimleri satarak ülke ülke geziyor. İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Berk Armağan, çizgilerle süslediği bardakları satarak 5 ülke 11 şehir gezdi. Hiç resim eğitimi almayan Berk Armağan'ın hayali ise bu şekilde dünyayı gezmek.



İşte Berk Armağan'ın hikayesi:




Önce Türkiye'yi gezdi

Bu zamana kadar Tekirdağ ve Balıkesir dışında hiçbir şehre gitmeyen Berk, hayalleri için ilk adımı geçen yıl nisan ayında attı. İstanbul'dan İzmir'e otostopla giden Armağan, sonrasında batı sahil şeridini ve İç Anadolu'nun bazı şehirlerini gezerek tamamladı.

Taksim'de bardak sattı

Zamanla yurt dışını merak etmeye başlayan Berk'in, ailesine konuyu açtığında maddi imkansızlıklar karşısına çıksa da merak ve isteği devam etti. Birkaç yıl öncesine kadar yakın arkadaşlarının doğum günleri için bardaklara çizimler yapan ve bu fikri geliştirebileceğini düşünen Berk, ilk önce Taksim'de sokakta bardaklarını satmaya başladı. Ayrıca sosyal medyayı da kullanarak hem ucuz uçak bileti hem cep harçlığını çıkarttı.

32 günde 5 ülke 11 şehir gezdi

32 günde Makedonya'da Üsküp, Matka, Sırbistan'da Belgrad, Bosna HersekSaraybosna, Mostar, Karadağ'da Podgorica, Kotor, Budva, Perast ve Ukrayna Lviv, Kievolmak üzere 5 ülke, 11 şehri baştan sona dolaştı.

Sosyal projelere de imza attı

Döndüğünde de sokak hayvanlarına "#1bardakmama" projesi sayesinde için kedi, köpek figürlü bardakları mama toplamak için hazırlayan Berk, geçtiğimiz hafta 100 kiloya yakın mama toplayarak sokak hayvanları dağıttı.

Sırada yetim çocuklar var

Avrupa gezisine kaldığı yerden devam etmek isteyen Berk, "Bardak çizmeye devam ediyorum, geldiğimde 'yetim çocuklar' için proje gerçekleştirmeyi düşünüyorum." dedi.

Resim eğitimi almadı

Yaptığı çizimler ile dikkat çeken Berk Armağan, hiç resim eğitimi almadığını ifade etti.

Berk Armağan, İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi.

#Berk Armağan
#İstanbul Üniversitesi
7 yıl önce