|

Tanburi Cemil Bey'in eserleri bir araya geliyor

Türk müziğinin büyük bestekârı Tanburî Cemil Bey’in taş plak kayıtlarının tamamını günümüze taşıyan bir projeyi hayata geçiriyor.

Yeni Şafak
12:35 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:37 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk müziğinin büyük bestekârı Tanburî Cemil Bey'in taş plak kayıtlarını ilk kez 10 CD'lik bir albümde bir araya getiriliyor. Udî Bestekâr Mehmet Bitmez'in İstanbul, Şam, Sivas ve Urfa'da yaptığı arşiv araştırmaları sonucunda hazırlanan “Tanburî Cemil Bey Taş Plaktan Günümüze Bir Hazine" isimli albüm, çok yakında müzikseverlerin beğenisine sunulacak. Ünlü bestekârın vefatının 100. yılı münasebetiyle hazırlanan proje ile Türk Müziği'nin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.



35 Yıllık Birikimin Ürünü


Udî Bestekâr Mehmet Bitmez, 35 yıl süren araştırmaları sonucunda Tanburî Cemil Bey'in imzalı ve damgalı orijinal kayıtlarının tamamına ulaştı. Cemil Bey'in orijinal kayıtlarındaki cızırtılar ve yan sesler en hassas teknolojilerle giderilerek en az seviyeye indirildi. Böylelikle 10 CD ve 82 eserden oluşan albüm projesi ortaya çıkmış oldu.




Albümde, Cemil Bey'in peşrev, saz semaîleri, longa ve sirtolarının yanı sıra en güzel ve en meşhur eseri Şedd-i Arabân Saz Semaisi de yer alıyor.



Cemil Bey'in 14 Eserlik “Özel Listesi" Long Play olarak basılacak



Kültür A.Ş., çok yakında Türk müziği tutkunları ve arşivcileri için Cemil Bey'in en çok dinlenen taksim ve icralarından oluşan 14 eserlik özel listesini “long play" olarak basacak. Bu özel long play'ler 1.000 adet ile sınırlı olacak.


#Tanburî Cemil Bey
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.
8 yıl önce