|

Tatilde meslek öğreniyorlar

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, yaz dönemi olmasına rağmen okul bünyesindeki atölyede gönüllü çalışıp mesleki becerilerini geliştiriyor. Bu sayede öğrenciler ileride istihdam sıkıntısı da yaşamayacaklarını düşünüyorlar.

Yeni Şafak
11:52 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:14 - 29/07/2017 Cumartesi
AA
Öğrenciler mezun olunca istihdam sıkıntısı yaşamayacakları kanaatinde.
Öğrenciler mezun olunca istihdam sıkıntısı yaşamayacakları kanaatinde.

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, yaz dönemi olmasına rağmen okul bünyesindeki atölyede gönüllü olarak çalışıp mesleki becerilerini geliştirirken, modern makinelerle ürettikleri mobilya, okul masa ve sırası gibi ürünlerle de diğer okulların ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Tatile gitmek yerine okulun modern makinelerle donatılmış atölyesine gelmeyi tercih eden bazı öğrenciler, üretime katkı sağlıyor. Gönüllü olarak atölyede çalışan öğrenciler, meslek öğrenmenin yanı sıra okul masa ve sırası gibi ürünlerle de diğer okulların ihtiyaçlarını da karşılıyor. Okul müdürü Hasan Kıymacı, yaptığı açıklamada, okul bünyesinde mobilya ve iç dekorasyon bölümü atölyesi bulunduğunu ve buradaki öğrencilerin işlerini severek yaptığını söyledi. Kıymacı, öğrencilerin, kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan atölyede döner sermaye karından öğrencilerin de yararlanarak, bu sayede harçlıklarını çıkarttıklarını sözlerine ekledi.

İstihdam alanları geniş

Okul öğrencilerinden Ezer Kececi ise okulundan çok memnun olduğunu söyledi. Mezun olunca istihdam sıkıntısı yaşamayacakları kanaatinde olduğunu belirten Keseci, "Buradan mezun olduktan sonra inşallah işim de hazır gibi çünkü istihdam alanım geniş. Kız öğrenci olmama rağmen baretimi takıyorum diğer arkadaşlarımla birlikte çalışıyorum." diye konuştu.

Öğrencilerden Yusuf Demirçelik de tatile gitmek yerine kendilerini geliştirmeyi tercih ettiklerini belirterek, gönüllü olarak çalıştığı okulunda çok başarılı işler çıkarttıklarını ve eğlenerek meslek öğrendiklerini ifade etti.


#Hatay
#meslek
7 yıl önce
default-profile-img