|

Tedavi için İstanbul'a getirilen Kadife ve İnci'den güzel haber

Mardin’de bacakları kırık halde bulunup tedavi için İstanbul’a getirilen “Kadife” ile “İnci” ayağa kaldırıldı. Üstelik Kadife 4 aylık hamile çıktı. İnci'ye protez takılabilir.

Yeni Şafak
09:34 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 09:36 - 17/11/2017 Cuma
Diğer
Kadife ve İnci, tedavi için Mardin'den İstanbul'a getirilmişti.
Kadife ve İnci, tedavi için Mardin'den İstanbul'a getirilmişti.

Mardin'de bacakları kırık halde bulunan ve tedavi için İstanbul'a getirilen eşekler "Kadife" ile "İnci" yeniden ayağa kaldırıldı. Üstelik Kadife'den bir de müjde var: 4 aylık hamile.

İnci'ye protez takılabilir

Sabah gazetesinin haberine göre İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde geçen 24 Ekim'den bu yana tedavi gören Kadife'yle İnci'nin bacakları alçıya alındı. Kadife'nin ayağına platin takılacaktı ancak ameliyat hazırlıkları yapılırken hamile olduğu tespit edildi. İnci'nin durumu ise daha kritik. Kırığı sorunlu ve ameliyat gerekebilir.

Ameliyatta öngörülen düzelme olmazsa İnci'nin sağ ön bacağı kesilip, protez takılabilir. Başhekim Prof. Dr. Oktay Düzgün "Kadife'nin hamileliği sürpriz oldu. Hemen ilaç tedavisini kestik. Bacağındaki enfeksiyonun kendi kendine iyileşmesini bekleyeceğiz. İnci'nin ayağındaki kırık ise daha sorunlu. Ayağına protez takılacak. Operasyon zamanı, bacağındaki kas zedelenmesi ve enfeksiyonun tamamen bitmesine bağlı" dedi. Üniversitenin acil servisinde 24 saat hizmet veriliyor. Gece nöbetinde ise en az üç hekim çalışıyor.

#Kadife
#İnci
#Eşek
#Tedavi
6 yıl önce