|

TİKA ve İBB'den Gürcistan'a destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 5 belediye otobüsü hediye edildi.

Yeni Şafak
18:46 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:58 - 26/05/2016 Perşembe
Diğer

Tiflis'te Avrupa Meydanı'nda düzenlenen törende, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmaniya ve TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz katıldı.



Törende, TİKA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle başkente getirilen 5 belediye otobüsü Gümrükçü tarafından Narmaniya'ya teslim edildi. Büyükelçi Gümrükçü yaptığı açıklamada, İstanbul'da kullanılan otobüslerin tamamen yenilendiğini söyledi.






Yakın geçmişte İstanbul ve Tiflis arasında kardeş şehir anlaşması imzalandığını anımsatan Gümrükçü, "Belediye otobüslerinin devir teslimi kardeş şehir anlaşmasının ilk somut sonucu oldu. Gelecek dönemlerde de bu iki güzel şehrimiz Tiflis ve İstanbul yakın işbirliğine devam edecek ama bugün güzel bir törenle Gürcistan'ın 25. bağımsızlık yıl dönümüne küçük bir hediye sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.



Narmaniya, destek ve işbirliği için İstanbul Belediyesi, TİKA ve Türkiye hükümetine teşekkür ederek, İstanbul'daki ulaşım sisteminin dünyanın en iyilerden olduğunu vurguladı.


#Gürcistan
#TİKA
#İBB
8 yıl önce