|

Topluma kamera tutuyorum

Ressam Nedret Sekban, öğrencilik yıllarından beri yaptığı çalışmaları 'Ölüm Kalım Arasında' adlı sergide bir araya getirdi. Sekban, “Sokaktaki insanların hayatı zor. Onların hayatına odakanlıyorum. Topluma bir kamera tutuyorum ve kendimi anlatmaya çalışıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:13 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ressam Nedret Sekban
Ressam Nedret Sekban

Toplumsal gerçekçi resmin temsilcisi Ressam Nedret Sekban’ın 'Ölüm Kalım Arasında' adlı retrospektif sergisi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

40 YILLIK EMEK

Sergide hem grafik malzemeyle hem de boyayla yapılmış eserlerden oluşan 115 seçme çalışma bulunuyor. Demiryolu işçileri, çöpçüler, tinerciler, çingeneleri resmeden, çalışmalarında sokaktan beslendiğini belirten Sekban, “Sokaktaki insanların hayatı zor. Topluma bir kamera tutuyorum ve kendi ifademle de onu anlatmaya çalışıyorum. Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nda geçtiği gibi 'Kartal’da bahçıvandı, savaştan sonra da bahçıvan' olanlar var, kimisi de milyarder. Ben bahçıvan kalanı resmediyorum” dedi.

Sekban 40 yıl emek verdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenmesinin kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi. Acıların yanında mutlu anları da resmeden Sekban, “Düğün gibi hayatın içinde olan işler yaşamı daha kolay anlatmayı sağlıyor” ifadelerini kullandı. Sergi, 7 Ocak'a kadar ziyaret edilebilir.

#Nedret Sekban
#Resim
#Toplumsal Gerçekçilik
6 yıl önce