|

Köpek sevgisi evi terk ettirdi

İstanbul'da ailesinin köpeklerini istememesi nedeniyle evi terk eden ve Samsun'a gelen 57 yaşındaki Güldeniz Sarılar,10 gündür iki köpeğiyle birlikte parkta yaşıyor.

Yeni Şafak
18:41 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 15:44 - 5/06/2015 Cuma
IHA

İzmit'te köpekleriyle birlikte kaldığı yaşlı adamın evinden ayrılmak zorunda kalan ve İstanbul'daki ailesinin evine yerleşmek isteyen 57 yaşındaki Güldeniz Sarılar, ailesinin köpekleri evde istememesi üzerine Samsun'daki bir yakınının yanına geldi. Samsun'daki yakını da Güldeniz Sarılar'dan köpeklerini barınağa bırakmasını isteyince Sarılar, 10 gündür köpekleriyle beraber İlkadım ilçesinde bulunan Anneler Park'ında banklarda kalıyor.



Hiç parası olmadığını ve vatandaşlardan gelen yardımlarla geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Güldeniz Sarılar, “Sokakta kaldım. İstanbul'a kardeşimin yanına gittim. Annemin yanında oturuyor. Köpeklerim var diye beni almadılar. Burada bir aile yakınım daha var, o da köpekleri barınağa bırakmamı istedi. Benim isteğim bana tek oda da olsa, barakada olsa yeter ki köpeklerimle birlikte yaşayabileceğim bir yer verilsin. Samsun'daki yakınım dedi ki 'ben sana ev tutarım' ama bu köpekleri barınağa bırak. Ben de dedim ki 'asla'. Bu köpeklerin biri 10, diğeri 5 yaşında. Bunca senedir bu köpeklere bakıyorum. Onlar benim tek dostum. Onları bırakmam. Parasız kaldık. Bazen vatandaşlardan 1 lira istiyorum, ucuz yiyecekler ve yem alıyorum. Bazıları gelip domates veya ekmek veriyor. Vatandaşın birisi de 2 kilo köpek yemiyle su aldı. Bazı vatandaşlar kendileri gelip bize yardımcı oluyorlar. Benim tek arzum köpeklerimle beraber huzur dolu bir odacık istiyorum" diye konuştu.



Güldeniz Sarılar, kendisine bir barınak verilinceye kadar 10 yaşındaki Kıjım ve 5 yaşındaki Kıtmir adını verdiği köpekleriyle parkta yaşam mücadelesi vermeye devam edeceğini belirtti.

#Köpek Sevgisi
#Köpek
#İzmit
#Samsun
#Kıtmir
9 yıl önce