|

Tüp bebek için 'İva' metodu

Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, tüp bebek tedavilerinde dünyada da henüz deney aşamasında olan “İva" metodunun en zor hastalarda uygulanabilir bir metot olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:32 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:37 - 1/05/2016 Pazar
IHA
Tüp bebek tedavilerinde anne adaylarına sevindirici haber geldi.
Tüp bebek tedavilerinde anne adaylarına sevindirici haber geldi.

Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, tüp bebek tedavilerinde biraz daha “ zorlu hasta" grubuna giren anne adaylarına sevindirici haber verdi. Dünyada henüz deney aşamasında olan “iva" metoduyla 4 anne adayından bir kısmının doğumunun başarıyla sağlandığını belirten Prof. Dr. Yaralı, “İva tedavisi rezerv düşüklüğü olan hastalarda uygulanabilecek. İva metodu yumurtalık rezervi çok az kalmış Tüp bebek uygulamalarında en zor hastalarda kullanılabilir metot. Bu metot çok umut verici bir metot fakat şuan deney aşamasında. Bununla birlikte 4 kişide gebeliğin bir kısmında doğum başarıyla sağlanmıştır" dedi.



2017 yılında kullanabiliriz


Prof. Dr. Hakan Yaralı şöyle devam etti:



“İva metodu şuanda deney aşamasında. Adet görmeyen hastalar zor hastalar. Onlarda uyuyan güzel sayısı az. Rezerv azalmış. Tüp bebekte yumurta sayısı çok önemli. Biliyoruz ki yumurta sayısı azalınca başarı oranı düşüyor. Hasta seçimi çok önemli adet görmeyen yada daha az etkilenmiş hastalar hedef olmalı. Seçim kriteri nedir bilmiyoruz. İva yöntemini 2017 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesinde belli seçilmiş hastalarda etik kurulda onama alarak kullanabiliriz."



Türkiye'de klinik ve laboratuvar uygulamaları kapsamda klinik tüp bebek uygulamasının son derece başarılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hakan Yaralı, Türkiye'de Tüp bebek uygulamalarının bazı merkezlerde yüksek başarı oranıyla uygulandığını kaydetti.



#Prof. Dr. Hakan Yaralı
#Tüp bebek
#İva metodu
8 yıl önce