|

Türk sanatı Letonya'da

Letonya’nın başkenti Riga’da Türk hat sanatı ve ebru sanatı tanıtıldı. 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü Riga’daki Avrupa Birliği Kültür Merkezi’nde (EU House) Rumi Festivali başladı.

Yeni Şafak
17:20 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:28 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Hat sanatçıları Letonya'nın başkenti Riga'da başlayan festivalde çalışmalarını sürdürdü.
Hat sanatçıları Letonya'nın başkenti Riga'da başlayan festivalde çalışmalarını sürdürdü.

Festival kapsamında Doç. Dr. Fatih ÖZKAFA, Abdurrahman DEPELER, Nurullah ÖZDEM ve Seyit Ahmet DEPELER’in hat eserlerinden oluşan bir karma sergi açıldı. Ayrıca ebru sanatçısı Mustafa İNAN ve katılımcı hattatlar aynı merkezde iki gün boyunca workshop çalışması yaptılar. Programın medya tanıtım toplantısına Letonya ve Rusya vatandaşı çok sayıda sanatsever ile basın mensubu katıldı. Toplantıda sanatçılarla da söyleşi yapılarak hat sanatının ve ebru sanatının özellikleri üzerinde duruldu. Klasik hat malzemelerini, başlıca hat eserlerini ve büyük hattatları tanıtan bir de sunum yapıldı.


Yoğun ilgi gören bu gibi etkinliklerin farklı kültürler arasında bir bağ kurulmasına ve Türk sanatının Avrupa’ya ve dünyaya daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunacağı vurgulandı.

Türk sanatçılar, Letonya’nın çok güzel ve sakin bir ülke olduğunu, Riga halkının güzel sanatlara ve estetiğe oldukça ilgili olduğunu gözlemlediklerini söylediler. Son zamanlarda ülkemizin daha doğru tanıtılmasının çok daha büyük bir önem arz ettiğinin altını çizdiler.

First Baltic Channel haber bülteninde de sözkonusu program tanıtıldı. Ayrıca Hattat Fatih Özkafa ve Nurullah Özdem, Riga Radyosu’na ve Riga’da yayın yapan bir Rusya radyosuna da konuk olarak hat sanatını tanıtan iki ayrı program yaptılar.



#Letonya
#Rumi
#Hat sanatı
7 yıl önce