|

Türk sineması İspanya'da tanıtılıyor

Yapımcı Elif Dağdeviren'in "Cinema of Turkey" adlı projesi kapsamında İspanya'nın başkenti Madrid'de Türk sinemasının tanıtımı ve akademik işbirliğini amaçlayan etkinlikler düzenleniyor.

Yeni Şafak
16:43 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 13:45 - 29/05/2015 Cuma
AA

Escuela Tai Güzel Sanatlar ve Gösteriler Üniversitesi'nde 27-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları" etkinliği kapsamında yapımcı Dağdeviren ile Türk oyuncular Özge Özpirinçci ve Şebnem Bozoklu, film yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, yönetmen Tunç Şahin ile İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden akademisyenlerin aralarında bulunduğu bir grup Madrid'e geldi.



Uğur Yücel'in "Soğuk", Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Tunç Şahin'in "Karışık Kaset" ve Yılmaz Erdoğan'ın "Kelebeğin Rüyası" adlı filmlerinin gösterildiği etkinliklerde ayrıca üniversite öğrencileri, akademisyenler ve sanatçılar bir araya getirilerek söyleşiler yapıldı.



Uluslararası Antalya Film Festivali'nin direktörü de olan Elif Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cinema of Turkey"nin iki yıllık bir proje olduğunu ve özellikle Türk sinemasının yurt dışındaki diğer üniversitelerle akademik ilişkiler başlatması açısından önem arz ettiğini söyledi.



Geçen yıl Moskova Üniversitesi'nde düzenledikleri "Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları" etkinliğinden çok olumlu sonuçlar aldıklarını, bu üniversite ve Moskova'daki film festivaliyle işbirliklerini geliştirdiklerini aktaran Dağdeviren, İspanya'da da benzer bir çalışma yürüttüklerini, gelecek yıl için ise Katar'da bir üniversite ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.



Escuela Tai Güzel Sanatlar ve Gösteriler Üniversitesi'nin Direktörü Pablo Alvarez de Toledo da Türk sinemasını ilk defa tanıma fırsatı bulduklarını, etkinlikler vesilesiyle "mükemmel bir işbirliğinin tohumlarının atıldığına inandığı" ifade etti.



Toledo, ayrıca, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Erasmus öğrenci değişim programı ve diğer akademik konularda işbirliği başlatmayı arzuladıklarını dile getirdi.

#Türk Sineması
#akademik ilişkiler
#Tanıtım
#İspanya
#Elif Dağdeviren
#Özge Özpirinçci
#Şebnem Bozoklu
9 yıl önce