|

Türkiye İran’ın platosu oldu

Merkezi İngiltere’de bulunan İran Kanalı GEM TV, 2016 yılından itibaren Türkiye’de yüz sinema ve yirmi dizi film çekecek. Kanalın ilk dizisi “Kalori Yasak” Türk başrol oyuncusu Reha Beyoğlu ile Antalya’da çekilmeye başlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 20:38 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İran kanalı GEM TV, Türkiye'de gerçekleştireceği 20 dizi film ve 100 sinema filmi projesinin ilk adımı olan Kalori Yasak dizisinin çekimlerine Antalya'da başladı. “Muhteşem Yüzyıl”, “Karadayı”, “Fatmagül'ün Suçu Ne” ve “Yaprak Dökümü” gibi Türk dizilerinin Ortadoğu ülkelerindeki yayın hakkını elinde bulunduran GEM TV, ilk kez iç yapım olarak dizi film çekiyor. Başrolünde Türk oyuncu Reha Beyoğlu'nun oynadığı dizinin, 60 bölüm olarak yayınlanması planlanıyor.



TÜRKÇE KANAL DA OLACAK


GEM TV sahibi Saeed Karimian, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, Farsça, Arapça, Kürtçe ve Azerice dillerinde kanalları bulunduğunu, Türkçe ve İngilizce kanallarının da 2016'da açılacağını söyleyerek, “Türkiye'de 2016 yılından itibaren yüz sinema, yirmi dizi projesine başlamak istiyoruz. Yaklaşık 11 aydır fizibilite ve araştırma yapıyoruz. Projeler için İstanbul ve Antalya'da iki büyük plato aldık. 2016 yılında projelere başlamak istiyoruz. Çekeceğimiz dizi ve filmler Farsça ve Arapça olacak. Tüm yapımlarımız Türkçe olarak da yayına girecek” dedi. Karamian GEMTURK kanalının açılmak üzere olduğunu ve çektikleri tüm dizilerin orada da yayınlanacağını belirtti.







İlk dizinin 16 bölümü çekildi


Çok sayıda dizi ve sinema projesinde rol alan, Kalori Yasak'ın başrol oyuncusu Reha Beyoğlu, “Türk oyuncularımız dizilerle Ortadoğu'da sevilen karakterler oldular. Benim bir şansım var. Böylesine güzide bir kanalda ilk kez çekilen dizinin başrol oyuncusu oldum” dedi. Yapım Koordinatörü Elif Demirelli de Antalya'nın güzel yerlerini mümkün olduğunca kullanmaya çalıştıklarını, dizinin 16 bölümünün çekimlerinin yapıldığını, bu diziden sonra diğer projelere geçeceklerini söyledi.


#sinema platosu
#Saeed Karimian
#gem tv
#Kalori Yasak
8 yıl önce