|

Türkiye'de 720 bin epilepsi hastası mevcut

Nüfusun yüzde 1'inin epilepsi olduğunu belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Hülya İnce, "Türkiye'de yaklaşık 720 bin kişide epilepsi mevcuttur. Çocukluk ve ergenlik çağında nöbet geçirilmesi yaygın bir durumdur" dedi.

Yeni Şafak
17:22 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:22 - 6/07/2015 Pazartesi
DHA

Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr.Hülya İnce, epilepsinin beyinden kaynaklanan ve tekrar eden bir hastalık olduğunu belirterek, "Sinir hücrelerinin normal işleyişini bozan ani ve aşırı bir elektrik deşarjı kişinin davranışlarında, bilincinde değişiklik meydana getirebilir" dedi.


Türkiye'de yaklaşık 720 bin kişide epilepsi mevcut

Epilepsinin bir nöbet hastalığı olduğunu, psikiyatrik bir durum olmadığını söyleyen Uzm. Dr. İnce, "Genel nüfusun yüzde 1'nin epilepsi olduğu tahmin edilmektedir. Bu tahmine göre, Türkiye'de yaklaşık 720 bin kişide epilepsi mevcuttur. Çocukluk ve ergenlik çağında nöbet geçirilmesi yaygın bir durumdur. Bu yaşta sık oluşmasının nedeni bazı çocukların nöbet eşiğinin düşük olmasıdır. Nöbet eşiği, beynin nöbet geçirdiği seviyedir ve genellikle beyin olgunlaştıkça nöbet eşiği de yükselir. Epilepsi 1'den fazla nöbet geçirilmesi sonucu oluşur" diye konuştu.



#epilepsi
#Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Hülya İnce
#720 bin kişide epilepsi
9 yıl önce