|

Türkiye'yi yasa boğan olay Hyundai'yi alarma geçirdi

3 yaşındaki Alperen Şahin’in okul servisinde unutulup hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Hyundai de tüm dünyada bu tip vakaların artması sonucu arka koltuk alarmını devreye soktu. Bu sistem araçtan indikten sonra arkada çocuğunuzu veya bebeğinizi unuttuysanız sizi hem kornaya basarak hem de ışıkları yakarak uyarıyor. Ayrıca cep telefonunuza uyarı mesajı da gönderiyor.

Yeni Şafak
12:20 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:46 - 6/10/2017 Cuma
Diğer
Alperen, okula gittiği servis aracının arkasında unutulduğu için hayatını kaybetti.
Alperen, okula gittiği servis aracının arkasında unutulduğu için hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ağustos ayında İzmir’in Çiğli İlçesi’nde kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Şahin’in uyuduğu okul servisinde unutulup havasızlık ve yüksek ısıdan dolayı yaşamını yitirmesi tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Bu büyük ihmal sonrası okul kapatılırken tüm sorumlular da tutuklandı.

20 yılda 800 çocuk öldü

Servis ve otomobillerde buna benzer çocuk ölümleri sadece Türkiye’ye özel bir durum değil. Amerika’da sadece bu yıl 38 çocuğun araç içinde maruz kaldığı yüksek ısıdan dolayı hayatını kaybettiği kayıtlara geçti.

2019 model arabalarda olacak

Hyundai, geliştirdiği ve ‘Rear Occupant Alert’ olarak isimlendirdiği arka yolcu alarmını 2019 model tüm araçlarında kullanacağını açıkladı. Bu sistem sürücüye araçtan ineceği zaman arkada oturan çocuğunuzu, bebeğinizi veya evcil hayvanınızı unutup unutmadığınızı hatırlatıyor.

  • Aracın arka bölümüne yerleştirilmiş bir ultrasonik sensör aracın arkasında oturanların yaptığı hareketleri algılıyor. Sensör, araç park edildikten sonra devreye giriyor. Herhangi bir hareket algılandığı an aracın kornasını çalmaya başlıyor ve otomobilin farları ve ışıklarını yakıp söndürüyor.
Telefona mesaj gönderiyor

Hyundai ayrıca bu sistemi ‘Blue Link’ isimli uygulamasına da bağlamış. Bu sayede sistem sürücünün telefonuna da bir mesaj yoluyla durumu bildiriyor.

Hürriyet'in haberine göre, Hyundai’nin Amerika Başkan Yardımcısı Mike O’Brien, bu sistemin üzücü trajedilerin önlenmesinde ilk adım olduğunu belirterek, “Çok kısa bile olsa anlık dalgınlıklar ve dikkatsizlik korkunç sonuçlara yol açıyor. Bu yüzden bu sistemi çok önemsiyoruz” dedi.

#Hyundai
6 yıl önce