|

TYB'den Osmanlı Haftası

Programların, Osmanlı'nın payitahtı olduğu için İstanbul'da düzenleneceğine dikkat çeken Maraş: "Biz geleneklerimize, geçmişimize bağlı bir kuruluşuz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/10/1999 Cumartesi
Güncelleme: 11:25 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ANKARA- TYB, 15-22 Ekim tarihleri arasında bir Osmanlı eseri olan Kızlarağası Medresesi'nde düzenleyeceği paneller, sempozyumlar, konferanslar ve konserler ile "Bir zihin tazelemesi"nde bulunacak. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Atilla Maraş, bir basın toplantısı düzenleyip, önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleştirilecek Osmanlı Haftası ve TYB'nin geleneksel hale getirdiği yılın şair, yazar ve fikir adamı değerlendirmesi ödül töreni hakkında bilgi verdi. Maraş, Osmanlı mirasının 700 yılla sınırlı bir birikim olmadığını belirterek: "Osmanlıların kendilerinden öncekilerden devraldıkları da dikkate alınırsa, yüzlerce, binlerce yıllık bir birikimin varisi olduğumuz kolaylıkla anlaşılabilir" dedi.

Hafta boyunca neler var?

15-22 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenecek hafta boyunca, Mehteran-ı Eyüp Sultan konseri, Osmanlı Şehrinin ve Devletinin İşleyiş Düzenini Belirleyen Etkenler konulu bir konferans, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Düşünce Hayatı konulu bir sempozyum, yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları belge dağıtım töreni, Türk halk müziği konseri, Osmanlı seyirlik sanatları üzerine bir panel ve Karagöz gösterisi, divan edebiyatı ile ilgili bir panel, Osmanlı musikisi üzerine bir panel ve klasik Türk musikisi konseri düzenlenecek. ------- Geri OKU ------------------





 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce