|

Uğur Işılak'tan Dombra itirafı

Sekiz yıl aradan sonra ‘Aklıma Düşünce (Dombra)’ adlı albümünü çıkaran Uğur Işılak, 'Dombra' ile ilgili merak edilenleri anlattı. Şarkıyı ilk Ankara'da söylediğini ve siyasetçilerin ayakta alkışladığını anlatan Işılak, "Meydanda eğer 'Dombra' çalmıyorsa, motivasyon eksik oluyordu" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:39 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 16:27 - 25/08/2017 Cuma
Diğer
Uğur Işılak, Dombra şarkısını 2014 yılında meydanlarda sıklıkla seslendirmişti.
Uğur Işılak, Dombra şarkısını 2014 yılında meydanlarda sıklıkla seslendirmişti.
Sanat hayatında 30 yılı deviren, yüzlerce esere imza atan, birçok proje albümü ile de ülke değerlerini ve mirasını günümüze taşıyan
Uğur Işılak
; kendi şarkılarından oluşan yeni albümü 'Aklıma Düşünce (Dombra)' ile sekiz yıl aradan sonra müzikseverlerle buluşuyor. Sabah'ın haberine göre; yeni albümü için heyecanlı olan Işılak, dillere pelesenk olan 'Dombra'yı anlattı.

2014 yılında ilk olarak siyasetçilerin karşısında Ankara'da söylediğini anlatan Işılak, şunları söyledi:

"'Dombra'yı ilk 2014 Mart'ta yerel seçimlerin başladığı Ankara'da söyledim. Bütün siyasetçiler ayakta alkışlamıştı. İki hafta içinde eser meydanlara indiğinde, 7'den 70'e herkes sevdi. Olağanüstü bir motivasyon kaynağı oldu.

Tabii 'Dombra' ile ilgili ilk çıkış hikayesinde, rahmetli Erol Olçok'un katkısı çok büyük. Cevat Olçok da bu eserin Türkiye'de tanınmasında ön ayak olmuş kişilerden biri. Bu vesileyle bir kez daha Erol Abi ve 248 şehidimize rahmet diliyorum, Allah nur içinde yatırsın."


#Uğur Işılak
#Dombra
7 yıl önce