|

Üniversite öğrencisinin kısa filmi Hollywood'da yarı finale çıktı

Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Hakan Cengiz, yönetmenliğini yaptığı 'Tarla' filmiyle Hollywood Kısa Film Festivali'nde yarı finale çıktı. İnsanların gelecek yıllarda yaşayabileceği muhtemel çevre felaketlerini konu alan filmde çiftçilik yapan Mümin Küsmez rol aldı.

Yeni Şafak
14:13 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:48 - 24/03/2017 Cuma
AA
Filmin konusu, gelecekte yaşanabilecek çevre felaketleri.
Filmin konusu, gelecekte yaşanabilecek çevre felaketleri.

Payitaht Abdülhamid dizisinde kamera asistanlığı yapan 24 yaşındaki Hakan Cengiz, filminin gelecek yıllarda yaşanabilecek çevre felaketlerini konu aldığını belirterek, "Film, Hollywood Kısa Film Festivali'nde yarı finale kaldı. Son 20 film içerisindeydi. Lakin finali göremedik. Umarım daha büyük festivallerde daha güzel yerlere gelebilirim" dedi.



İnsanların gelecek yıllarda yaşayabileceği muhtemel çevre felaketlerini konu alan filmde çiftçilik yapan Mümin Küsmez rol aldı.







Yeni bir film çekmek istiyorum


Gelecek aylarda yeni bir film üzerinde çalışacağını söyleyen Cengiz, "Filmdeki metaforları anlayan oldu, anlamayan oldu. Çok güzel olduğunu söyleyen oldu. Beğenmediğini söyleyenler oldu. 'Şunu şunu yapsan çok daha güzel olurdu' diyenler oldu. Hepsini değerlendirdim. Fakat kendi açımdan filmi, zaten ben senaryosunu okuduktan sonra kafamda çekmiştim. Kafamda çektiğim gibi de filme aldım. O yüzden destekçim olan herkese çok teşekkür ediyorum. Filmin yarı finale kalması beni çok mutlu etti ve onurlandırdı. Umarım daha büyük festivallerde daha güzel yerlere gelebilirim. Önümüzdeki aylarda yeni bir film çekmek istiyorum. Yine senaryosunu Mehmet Emin Katırcı yazdı, yönetmenliğini ben yapmak istiyorum. Filmin ismi belli, 'Acılar Denizi' olacak. Önümüzdeki aylarda bu film üzerine çalışacağım" dedi.

Veysel gider adı kalır


#Hakan Cengiz
#Tarla
7 yıl önce