|

Uyku problemine inanılmaz çözüm

Bir muz, bir tencere ve biraz da su ile neler yapılabilir? Bu üçlü bir araya gelince birçok insanın yaşadığı ve hatta bazılarının hayatını inanılmaz zorlaştıran bir problemi çözüyor. O problemin adı: Uykusuzluk. Kimi zaman yatakta döner dururuz kimi zaman gün ağarana kadar bekleriz. Bu üçlü ile herkes uyku problemlerine 'Elveda' diyecek.

Yeni Şafak
10:41 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:56 - 4/05/2016 Çarşamba
Diğer
Gece uyuyamayıp birçok çareye başvuran kişiler muz çayıyla artık uyuyabilecek.
Gece uyuyamayıp birçok çareye başvuran kişiler muz çayıyla artık uyuyabilecek.

Uykusuz gecelerde hayatınızı kurtaracak, kolayca uyumanızı sağlayacak, basit, zararsız ve etkili bir formül var. İhtiyacınız olanlar, bir muz, bir tencere, biraz su, bir de isterseniz bir tutam tarçın.



Uykusuzluğa veda ettiren tarif için önce tencerede suyu kaynatıyoruz. Sonra muzu, uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye yerleştiriyoruz. 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Demlendikten sonra bir fincana güzelce süzüyoruz. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın da şahane oluyor. Ve afiyet olsun. Bu çayı içtikten sonra bir saat içinde uyumak garanti.





Hürriyet'in haberine göre muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin bir meyve. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor. Öte yandan bu çay için mümkünse organik muz kullanın. Organik muz bulamıyorsanız da muzunuzu sıcak suya atmadan önce çok iyi temizleyin. Zira muzu kabuğuyla birlikte kaynattığınız için, kabukta birikmiş olabilecek zararlı maddelerin suya geçme ihtimali var.





#Muz
#Uyku
#Uyku problemi
8 yıl önce
default-profile-img