|

Whatsapp'ta grup kuran muhtarlardan polise destek

Ordulu muhtarlar, polis ekiplerinin kendilerine kurdukları WhatsApp ihbar grubunda mahallelerinde yaşadıkları asayiş olayları ve trafik sorunlarını paylaşıp çözüm yolu arıyor. İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, sisteme yoğun ilgi gösterildiğini ve muhtarların emniyetin gözü kulağı haline geldiğini söylüyor.

Yeni Şafak
16:04 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:10 - 27/03/2017 Pazartesi
AA
Ordu'nun muhtarları bu Whatsapp grubunda toplandı.
Ordu'nun muhtarları bu Whatsapp grubunda toplandı.

Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, Altınordu ilçesindeki muhtarlarla sorun ve taleplerini dinlemek üzere bir süre önce bir araya geldi. Toplantıda Çelik'ten WhatsApp ihbar grubu kurulması talebinde bulunan muhtarlar, yaşadıkları sıkıntıları buradan dile getirmek istediklerini belirtti.



Bunun üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü, Altınordu ilçesindeki tüm muhtarların yer aldığı "Ordu Muhtarlar İletişim" adı altında WhatsApp ihbar grubu kurdu.




Muhtarlar emniyetin gözü kulağı oldu


İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, yaptığı açıklamada, belki de Türkiye'de bir ilk olabilecek uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Muhtarların emniyet teşkilatının gözü kulağı olduğunu ifade eden Çelik, kurdukları WhatsApp grubunda paylaşılan sorunları ihbar kabul eden ekiplerin anında mahalleye giderek gerekeni yaptığını dile getirdi.



WhatsApp ihbar grubundan ihbarı alan personelin görevi başında olması durumunda 5 ile 15 dakika, evinde istirahat eden personelin ise 20 ile 35 dakika arasındaki sürede olay yerinde olduğunu anlatan Çelik, projenin başarıyla devam ettiğini bildirdi.




#Ordu Emniyet Müdürlüğü
#Suat Çelik
#Altınordu
#Ordu
7 yıl önce