|

Yabancı öğrenciler Sinan Çetin'in filminde rol aldı

Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği etkinlikle Türkiye'ye gelen Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, yönetmen Sinan Çetin'in filmi Propaganda 2'nin setine konuk oldu. Çekimlerine yeni başlanan filmde, yurt dışından gelen misafir öğrenciler rol aldı.

Yeni Şafak
09:43 - 15/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 06:51 - 15/08/2015 Cumartesi
AA

Yönetmen Sinan Çetin, Propaganda 2'nin çekimlerine Arnavutköy'deki platoda başladı. Çekimlere konuk olan Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, filmde rol aldı.



Doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim'in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatan Propaganda filminin devamı olan yapımda, Burhan Öçal, Nursel Köse, Hande Subaşı ve Cem Özer gibi ünlü oyuncular yer alıyor.






Türkiye'yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak ve bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye'nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Yaz Okulu etkinlikleri dahilinde film setine ziyarette bulundu.



Yunus Emre Enstitüsü'nün Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu öğrencileriyle gerçekleşen ziyarette keyifli anlar yaşandı. Sınıra uğrayan turist kafilesi rolünde oynayan Türkoloji öğrencileri, çekimlerden sonra Sinan Çetin ve filmin oyuncularıyla fotoğraf çekindiler.



Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu'na bu yıl, 40'a yakın ülkeden, yaklaşık 150 kişi katıldı.



Etkinlik, 22 Ağustos'a kadar devam edecek.

#Sinan Çetin
#Propaganda
#sinema
#film
#Türkçe Yaz Okulu
#Yunus Emre Enstitüsü
9 yıl önce