|

Yaşaması için 150 bin lira gerekiyor

Doğuştan kalp damarları ters olan Asude Beyazgeyik daha 3 yaşındayken açık kalp ameliyatı oldu ve kalbine pil takıldı. Yatalak kalan Asude'nin yaşayabilmesi için beynine de pil takılması gerekiyor. Devletin karşılamadığı bu ameliyatı özel hastanede yaptırmanın bedeli 150 bin lira. Seyyar satıcılık yapan baba Mustafa Beyazgeyik, bu parayı karşılayamayacağını ve yardım istediğini söylüyor.

Yeni Şafak
14:40 - 28/04/2016 четверг
Güncelleme: 14:43 - 28/04/2016 четверг
IHA
'Kızım gözümün önünde eriyor' diyen baba Mustafa Beyazgeyik, 150 bin lira olan ameliyat parasını karşılayamayacağını söyledi.
'Kızım gözümün önünde eriyor' diyen baba Mustafa Beyazgeyik, 150 bin lira olan ameliyat parasını karşılayamayacağını söyledi.

Adana'da doğuştan kalp damarları ters olduğu için 3 yaşında açık kalp ameliyatı olduktan sonra kalbine pil takılan ve yatalak kalan Asude Beyazgeyik'in yaşayabilmesi için beynine de pil takılması gerekiyor. Kızının beynine pil takılması için 150 bin lira gerektiğini belirten baba, "Kızım gözümün önünde eriyor" diyerek yetkililerden yardım bekliyor.



Babası seyyar satıcılık yapıyor


Yeşil kartlı olan baba Mustafa Beyazgeyik'in kızı için yurt dışından ilaç getirtildi. 5 yıldır ilaçları kullanarak hayatta kalan Asude'nin ilaçlara rağmen nöbetleri artarak devam edince doktorlar beynine de pil takılmasına karar verdi. Ancak ağır engelli olduğu için devlet pil takma ameliyatını ve masraflarını karşılamadığından baba Beyazgeyik, BİMER'e başvuru yaptı. BİMER ise babayı talebinin yerine getirilmesi için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi'ne gönderdi. Hastane ise talebe, "Hasta ağır engelli olduğu ve çocuklara takılan beyin pilini devlet karşılamadığı için bu işlem hiçbir üniversite ve devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmamaktadır" yanıtını verdi.



Seyyar satıcılık yaparak geçinen baba Beyazgeyik, cevapla yıkıldı. Baba Beyazgeyik özel hastanelerle görüştüğünde ise kızının beynine pil takılması için 150 bin lira paraya ihtiyaç olduğunu öğrendi.



Beynine de pil takılması gerek


Mustafa Beyazgeyik, kızının hayatta kalmasının tek şansının beynine pil takılması olduğunu belirterek, "Kızım her gün 10-15 kez nöbet geçiriyor. Nöbet geçirdiği zaman hayattan kopuyor yarı ölü oluyor. Artık ilaçlar fayda etmiyor. Doktorların söylediğine göre kızımın tek kurtuluşu beynine pil takılması. Ancak bunu devlet karşılamıyor, benim de 150 bin lirayı bulacak gücüm yok. Kızım her gün gözümün önünde eriyip gidiyor. Benim tek isteğim kızımın hayatta kalması. Tek isteğim kızıma bu ameliyatı yaptırsınlar başka hiç bir şey istemiyorum" dedi.



Baba Beyazgeyik kızının yatalak olduğu için hiç ayakta duramaması nedeniyle özel yaptığı bir aparatla onun ayakta durmasını sağlıyor. Baba Beyazgeyik, kızını haftanın 3 günü özel eğitim merkezine ve fizik tedaviye götürüyor. Kızını çok seven baba ona bir gül gibi bakarken onun yeniden ayağa kalkması ve konuşması için elinden gelen her şeyi yapıyor.



#Mustafa Beyazgeyik
#Asude Beyazgeyik
#Adana
8 лет назад