|

Yazları ağaçta kışları mağarada yaşıyor

Sırbistan'da 65 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını ağacın üzerine inşa ettiği barakada, kışı ise civardaki bir mağarada geçiriyor. Yanında hayvanları da olan Petrovic, bir de vahşi domuz besliyor. "Şimdi yaşadığım özgürlüğü parayla satın alamam" diyen Petrovic, nehirde yıkandığını toprağın üstünde ise uyuduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
12:51 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:49 - 24/03/2017 Cuma
AA
Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor.
Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor.

Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde 65 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını Gradasnicka nehri yanındaki bir ağacın üzerine inşa ettiği barakada, kış dönemini ise Stare dağının eteklerindeki mağarada geçiriyor. Son 10 yıldır doğa ile iç içe yaşayan Petrovic, yaptığı açıklamada, gençliğinde yurt dışında çalışarak elde ettiği emekli maaşıyla geçindiğini, toplumsal beklentilerden uzak özgür bir hayat sürdüğünü söyledi.



Petrovic, "Şimdi yaşadığım özgürlüğü parayla satın alamam. Elektrik ve su faturası yok. Temel ihtiyaçlarımı doğanın bana sunduklarıyla karşılıyorum" diye konuştu. Kışın sona ermesiyle 25 metre uzunluğundaki mağaradan çıkarak "yazlık" evine geçtiğini, yanına keçi, oğlak, köpek, kedi ve tavuklarını da getirdiğini dile getiren Petrovic, hayvanları arasında vahşi bir domuzun da bulunduğunu anlattı. Petrovic, "Vahşi domuzu mağarada yaşarken buldum. Üç senedir benimle. Bulduğumda 9 kiloydu, şimdi 200" ifadelerini kullandı.



Kurtların saldırısına uğradı


Nehirde yıkanan, toprağın üzerinde uyuyan Petrovic, kış aylarında mağarada kaldığı dönemde kurtların saldırısına uğradığını, kurtların iki kuzusunu ve dört oğlağını aldıklarını ve bir daha da geri dönmediklerini söyledi.



İnsanların, neden böyle bir hayatı tercih ettiği konusunda kendisine sorular sorduğunu aktaran Petrovic, "Altı çocuğum var. Onların bana karışma hakkı yok. Çünkü ben de onların hayatlarına karışmıyorum." dedi.



#Sırbistan
#Pirot
#Gradasnicka
7 yıl önce