|

Yazlık sinemalar yeniden revaçta

Bir zamanların furyası 'yazlık sinemalar' açık hava sineması olarak yeniden canlanıyor. Her ne kadar şekli değişse de İstanbul'un farklı noktalarındaki bu sinemalara gösterilen ilgi yoğun.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:09 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin birçok yerinde özellikle 1970'lerden itibaren görülmeye başlanan yazlık sinemalar yeniden hayat buluyor. Vizyona giren yeni yapımların köylere kasabalara, şehirlerdeki mahalleliye müjdelendiği, mahalle halkının da toplanıp hep birlikte soluğunu tutarak izlediği yaz sineması kültürü özelllikle İstanbul'da canlanmaya başladı. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzak yerlere kurulan dev ekranlarda genç yaşlı birçok sinemasever toplanıp konforlu puflarda film izliyor, nefis havanın tadını çıkarıyor. Bu yaz nerede hangi filmi izleyebilirsiniz sizler için derledik.



BU YAZ YALIDAYIZ

Gaggenau ve Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirdiği “Gaggenau ile Boğaz'da Sinema Keyfi” etkinliği, boğazın görkemli manzarasında sinemaseverlerle buluşuyor. Bu akşam başlayıp Eylül sonuna kadar sürecek olan etkinlikte, Sait Halim Paşa Yalısı'nın rıhtımına kurulan nostaljik açık hava sinemasında vizyon filmleri seyirciyle buluşacak. Gösterimlerden önce, sinemaseverleri zengin bir açık büfe ve müzik eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği bekliyor. Bu akşam Sait Halim Paşa'da Burnt'ü, 3 Ağustos Çarşamba X-Men: Apocalypse'yi, 9 Ağustos Salı akşamı da Now You See Me 2'yu izleyebilirsiniz.



İŞTE SineBU

Seçkin filmleri perdesine taşıyan SineBU, bu ay 9 ayrı filme ev sahipliği yapacak. İki ödüllü belgesel Fire at Sea ve Where to Invade Next?, kült film The Double Life of Veronique, kaçıranlar için Belgica ve The Wait, 1939 yılında Hitler'e yapılan suikast başarılı olsaydı ne olurdu? sorusuna yanıt arayan film 13 Minutes, Michael Moore'un yeni filmi Where to Invade Next?, Maïwenn'in klişelerden uzak durmayı başarmış bir aşk anlatısına sahip filmi Mon Roi, SineBU perdesinde izleyeceğimiz filmler arasında.



UNIQ BİR AKŞAM

UNIQ Açık Hava Sahnesi, dünya filmleri, festival filmleri ve Türk sinemasından seçkin filmleri izleyiciyle buluşturuyor. UNIQ Açık Hava Sahnesi'nde bu ay boyunca gösterilecek filmler şöyle: Yarın akşam Yeni Ahit, 17 Temmuz Sarmaşık, 18 Temmuz Toz Bezi, 21 Temmuz Hitler'e Suikast, 24 Temmuz Abluka, 25 Temmuz Kor, 28 Temmuz Aşkın Dili, 31 Temmuz Son of Saul.



  1. Bu filmler ücretsiz
  2. Açık havada sinema keyfini sadece Avrupa değil Anadolu yakasında da yaşayabilirsiniz. Akasya, açık havada gerçekleştirdiği “Sinema Geceleri” ile sinemaseverlerin güzel bir yaz akşamı geçirmelerini sağlıyor. Vizyondayken izleme şansı bulamadığınız ya da bir kere de daha açık havada izlemek istediğiniz yerli ve yabancı yapımlar ücretsiz olarak gösterime giriyor. Programsa şöyle: 15 Temmuz Cuma, saat: 21.00 / Star Wars: Güç Uyanıyor, 22 Temmuz Cuma, saat: 21.00 / Kung Fu Panda 3, 29 Temmuz Cuma, saat: 21.00 / Kocan Kadar Konuş: Diriliş.
#SineBU
#Yazlık sinema
#Açık hava sineması
8 yıl önce