|

Yedi Güzel Adam'a kültür ödülü

Başkent Edebiyat Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Kültür ve Edebiyatımıza Hizmet Ödül töreni ve Türk Dünyası Şiir ve Müzik Şöleni gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
11:07 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:12 - 25/11/2015 Çarşamba
IHA

Başkent Edebiyat Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nin düzenlemiş olduğu etkinlikte açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ahmet Kurt gelecek kuşaklara kum tanesi kadar bile olsa kültür mirası bırakma sevdasında olduklarını ifade ederek, “Kültür ve Edebiyatımıza Hizmet Ödülleri" ile Türk Dünyası Şiir ve Müzik Şöleni"ni her yıl periyodik olarak düzenlemeyi kararlaştırdıklarını, kardeş ve akraba topluluklar arasında kültür köprüsü kurulmasında aracılık yapmayı hedeflediklerini belirtti.



Etkinlikte Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Ankara" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törende takdim edildi. Etkinlikte, “Kültür ve Edebiyatımıza Hizmet Ödülleri" töreni de gerçekleştirildi.



Ödül alanlar ise şöyle:


Televizyon Filmi alanında; Yedi Güzel Adam Filminin senaristleri Ahmet Tezcan 'a Dernek Başkanı Ahmet Kurt, Nevin Şahin'e Yönetimden Mehmet Kındap.



Süreli Yayın (Basılı Dergi) alanında; Gümüşhane'de yayın hayatını sürdüren Herfene Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Ülker'e şair ve yorumcu Fatihhan.



Türk Kültürüne Hizmet alanında;"Geleneksel Doğu Türkistan Uygur Mutfak Kültürü" adlı çalışmasından dolayı Nur'âlâ Göktürk'e dernek Yönetiminden Hüseyin Zarar.



Türk Dünyası ile İlişkiler alanında Dünya Türk Gençleri Birliği olarak yürüttüğü faaliyetlerden dolayı,


Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Basın ve Kültür Müşaviri Şemsettin Kuzeci'ye Prof.Dr. Hanım Halilova,



Radyo ve/veya Tv. Spikerliği alanında;Türkçeyi güzel kullanmasından dolayı Aşk Fm Radyosu spikerlerinden Semihnağme adlı programıyla Semih Baykara'ya yönetimden Âdem Yazar.



Web Sayfası Yayıncılığı alanında; Edebi faaliyetler olarak düzenlemesi, içeriği, erişim kolaylığı, görselliği noktalarında “Edebiyat Defteri" www.edebiyatdefteri.com İnternet sitesine yönetimden Abdullah Gülderen.



“Türk Dünyası Şiir ve Müzik Şöleni" kapsamında ise Azerbaycan'ı temsilen Prof. Dr. Hanım Halilova kısa bir konuşmayla Azerbaycan bağımsızlık hareketinden bahsetmiş, Aida Zeynelova şiir okudu.

#Yedi Güzel Adam
#kültür
#hizmet
#ödül
8 yıl önce