|

Yeni Şafak Kitap Eki Kasım sayısı çıktı

Edebiyat'ın ustası 14 yazar ve akademisyenden 'en iyi roman ve öykü' listesini Yeni Şafak Kitap Eki için hazırladı. Listede Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Sait Faik Abasıyanık'a, Peyami Safa'dan Mustafa Kutlu'ya birçok ustanın eserleri yer alıyor. Nouman Ali Khan, Fatma Barbarosoğlu, Hattat Uğur Derman da Kitap Eki'nin bu ayki konukları arasında yer alıyor.

Yeni Şafak
10:20 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:23 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak Kitap Eki'nin Kasım sayısında Edebiyat'a gönül veren birbirinden değerli isimler var.
Yeni Şafak Kitap Eki'nin Kasım sayısında Edebiyat'a gönül veren birbirinden değerli isimler var.

Yeni Şafak Kitap Eki'nin Kasım sayısı çıktı. Sayıda, bugün kapılarını açan 36. Uluslararası Kitap Fuarı'nın detaylarına yer verildi. 14 akademisyen ve yazar, "İyi ki Varsın Edebiyat" konulu fuara giden gençler için birbirinden değerli isimlerin yer aldığı bir okuma listesi hazırladı.

Romanda Tanpınar, öyküde Abasıyanık

Gençlere kütüphanelerinde bir ömür boyunca eşlik edecek olan kitap listesinde Ahmet Hamdi Tanpınar romanda, Sait Faik Abasıyanık öyküde ilk sırada yer alıyor. Romanda Tanpınar'ı sırasıyla Peyami Safa, Oğuz Atay, Halit Ziya Uşaklıgil, Abdulhak Şinasi Bey izliyor.

Türk hikayeciliğinin altına eserleriyle imzasını atan Sait Faik Abasıyanık'ı ise Mustafa Kutlu; Ya Tahammül Ya Sefer, Bu Böyledir, Yoksulluk İçimizde ve Uzun Hikaye ile takip ediyor.


TÜYAP'ta edebiyat şöleni başladı

Kitapsevelerin merakla beklediği fuar mevsimi geldi. Bu yıl 36.kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açtı. 850 yayınevinin katılacağı, yerli ve yabancı pek çok yazarın yer alacağı fuar, tutkunları için adeta bir kitap şölenine dönüşecek.

Gündelik yaşama rehber: Dirilt Kalbini

Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan'ın dersleri ilk kez Türkçeye çevrilerek "Dirilt Kalbini" adlı kitapta toplandı. Kur'an'da geçen ayetlerin mesajlarını kendine has üslubuyla ele alan Khan, güncel konular ve ahiret odaklı yaşam gibi pek çok konu hakkında bilgi vererek okura hayatı yeniden sorgulama fırsatı sunuyor.

Fatma Barbarosoğlu 'sosyal medya cumhuriyetinin yalnız vatandaşları'nı yazdı

Yeni Şafak Yazarı Fatma Barbarosoğlu, son kitabı “Mutluluk Onay Belgesi”inde yazdığı öykülerde, yeni karşılaşma mekanımız olan sosyal medyayı, sosyolog kimliği ile derinlemesine mütalaa ederken edebiyatçı kimliği ile nakşediyor. Barbarosoğlu’nun tabiriyle biz, “sosyal medya cumhuriyetinin yalnız vatandaşları”, hepimiz “burada” yani Mutluluk Onay Belgesi kitabındayız. Kitap, bizim kendimize tuttuğumuz bir ayna niteliğinde. Yeni Şafak Pazar Eki, Fatma Barbarosoğlu ile on beş yılda değişen gündelik hayat ve son kitabı “Mutluluk Onay Belgesi” üzerine hasbihal etti. "Mutluluk Onay Belgesi" Profil Kitap'tan çıktı.

Hattın asıl gayesi, Kur'an- Kerim'i güzel yazmak

Hüsn-i Hat sanatının temsilcilerinden M. Uğur Derman, Arap harflerinin Kur'an-ı Kerim'in yazılmasına vasıta olduktan sonra estetik olarak nasıl güzelleştiğini anlatıyor. Derman'a göre, hüsn-i hatta bütün gayet; Kur'an-ı Kerim'in en mükemmel şekilde yazılması. "Türk Hat San’atından Seçmeler" isimli bir kitap çıkaran Derman, hattatların hem eserlerine hem h ikayelerine yer veriyor.



Dijital savaşın üç atlısı: Microsoft, Apple ve Google

Dijital yaşamın her geçen gün insanoğluna hakim olduğu bir çağda yaşıyoruz. Teknoloji ile insan hiç bu kadar içiçe geçmemişti. Bu yeni hibrid yaşamın imkanlarını çoğunun geçmişi 20 yılı dahi bulmayan teknoloji şirketleri sunuyor. Charles Arthur’un, Dijital Savaşlar adlı kitabı, üç büyük teknoloji firması, Microsoft, Apple ve Google arasındaki rekabetin izlerini sürüyor.

#Yeni Şafak Kitap Eki
#Kültür sanat
#Kitap
#Edebiyat
#TÜYAP
6 yıl önce