|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak 'Pazar Eki', sanattan koşuya, renklerden yemeklere, kısaca hayatımızı güzelleştiren farklı konulara tekrar göz atmamızı sağlıyor... Bu hafta Kurban Bayramı'nın Pazar Eki'nde, Arakan'ın bayramından Hz. Hatice'yi örnek alarak iş hayatına atılan 20 başarılı kadının hikayesine kadar dikkati çeken dosyalar var...

Yeni Şafak
10:10 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 10:55 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak  Pazar Eki'nin öne çıkan haberlerini derledik.
Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta Kurban Bayramı haberleri dikkat çekiyor.

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:
Arakan'da gözyaşı var

Birçok ülkede coşkuyla karşılanan Kurban Bayramı'nın en hüzünlü anları Arakan'da yaşanıyor. 2012 yılında başlayan ve hala devam eden zulüm Müslüman aleminin bayram sevincini kursağında bıraktı. Binlerce Müslüman öldürülürken, çok sayıda insana işkence yapıldı. Bu bayram Arakan'da gözyaşı var.

"Kılavuzumuz Hatice Annemiz"

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan dezavantajlı kadınların farklı alanlarda istihdam edilebilmesi için Yeni Dünya İş Kadınları Platformu adlı bir oluşuma imza atan Havva Firdevs Külünk, 20 iş kadınıyla aktif çalışmalar yürütüyor. Ev kadınlarının ürettikleri ürünleri satarak para kazanmalarını hedeflediklerini söyleyen Külünk, "Hz. Hatice'nin yolunu kendimize düstur edindik" diyor.

Yetimlerle yaptığım bayramı unutamam

Tasavvuf düşünürü ve yazar Muhyiddin Şekur, savaş sonrası yetim çocukların rehabilitasyonu için gittiği Bosna’daki bayramı unutmadığını ve hatırladıkça ağladığını söylüyor. Şekur, “Savaştan kaçan çocukların ceplerinde taşıdığı bayram çikolatalarını bana ikram etmesinden hayli etkilendim” diyor.

Sosyal medya kötülerin panayırı

Sosyal medyanın etkisi her geçen gün artarken psikolojimiz de olaylara göre şekilleniyor. Vatan Şaşmaz cinayeti sonrası yaşananları hatırlattığımız deneyimli Psikiyatri Hekimi Prof. Dr. Kemal Sayar, “Çevrim dışı ve çevrim içi hayatlarımız arasına bir duvar öremiyoruz. Aşkımızı, nefretimizi duyurmanın yolu konuşmak değil bir sanal duvara yazmak sanıyoruz” diyor.

"9 film makarasıyla Avrupa’yı gezdim"

Türk sinemasında sağ ideolojinin doğmasına vesile olan yönetmenler arasında bulunan Mesut Uçakan filmlerinde dini hassasiyetlere dikkat eden bir yönetmen olarak adını duyurdu. Uçakan ile Müjde Ar’ın başrolde yer aldığı Lanet filminden yola çıkarak 70’li ve yılların sinema dünyasına yolculuğa çıktık. Uçakan, Filmin maliyetini karşılamak için 9 film makarasıyla Avrupa’yı gezdim diyor.


"Başarım arttıkça insanlar azaldı"

2017 National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın birincisi bir Türk oldu. Bu zamana kadar bu ödülü alan ikinci ve ilk Türk kadın olan Fikret Dilek Uyar, fotoğraf için çok sevdiği mesleği avukatlığı bırakmış. Verdiği karardan dolayı hiçbir pişmanlık duymadığını belirten Uyar, "Sadece başarım artıkça etrafımdaki insanlar azaldı" diyor.


#Yeni Şafak
#Pazar Eki
7 yıl önce