|

Yeni yüzüyle 4 yıldır çok mutlu

Türkiye'de 4 yıl önce ilk yüz nakli gerçekleştirilen Uğur Acar'ın hayatında çok şey değişti. Acar, daha önce kendisinden korkan çocuklarla oynuyor, berbere gidip "saç, sakal keselim" diyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak
14:10 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 4/02/2016 Perşembe
AA

Antalya'nın Manavgat ilçesi Gebece köyünde dünyaya gelen ve bir aylıkken evinde çıkan yangında yüzü yanan Uğur Acar'ın 21 Ocak 2012 yılında Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı ile hayatı değişti. Tıp dünyasında büyük ses getiren ameliyat ile yeni yüzüne kavuşan Acar, Antalya'da mutlu bir hayat sürüyor.



Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde, çoğunlukla da hastanede çalışan Acar, nakil olmadan önce kendisinden korkan çocuklarla artık rahat bir şekilde iletişim kurabiliyor. Sık sık deniz kenarına inerek arkadaşlarıyla yürüyüş yapan Acar, insanların artık kendisine "korkarak" değil ilgi dolu gözlerle baktığını anlatıyor.



Acar yaptığı açıklamada, 4 yıl önce hayatının değiştiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde unutamayacağı günler yaşadığını ifade eden Acar, kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi. "Hiç olmadığım kadar mutluyum" diyen Acar, "İnsanlarla iletişim kurmak artık daha kolay. Beni görünce mutlu oluyorlar. Sokakta yürürken sağlığımı, yüzümü soruyorlar. İyi olduğumu söylüyorum. Onlar da benim iyi olduğumu öğrendikçe seviniyorlar ve daha iyi olacağıma inanıyorlar. Ben de buna inanıyorum. Yıllar geçtikçe daha iyi olacağım" dedi.



"En büyük mutluluğum çocukların benden korkmaması"


Nakil olmadan önce sokakta yürürken çocukların kendisini görünce "Anne, baba" diyerek uzaklaştığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getiren Acar, "Nakilden sonra böyle bir olay yaşamadım. En büyük mutlululuğum çocukların benden korkmaması. Benden çekinmiyorlar. Onlarla arkadaş olabiliyorum. Evimin önündeki parkta bazen onlarla oyun oynuyorum. Nakilli yüzümü öpüyorlar. Yapamadığım her şeyi yapıyorum" diye konuştu.



19 yaşına kadar hiç sakal tıraşı olamadığını ifade eden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nakilden sonraki en büyük mutluluklarımdan birisi de tıraş olmak oldu. Gençliğe adım atttığım yıllarda bütün arkadaşlarım berbere gidip (Saç sakal keselim) diyordu. Yüzüm yanık olduğu için sakal tıraşı olmak içimde hem uhde kalmıştı. Sakallarımın olması için dua ediyordum. Nakilden sonra sakallarım çıkmaya başladı. Bazen evde kendi başıma tıraş oluyorum. Erkeklerin bir çoğu tıraş olmaktan pek hoşlanmıyor ama benim için büyük bir mutluluk sebebi. Müziğimi açıyorum, keyifli keyifli tıraş oluyorum. Bazen de berbere gidip (Saç, sakal kes) diyorum. Bu sözü söylemek bile bana yetiyor."



"Baba olmayı, çocuk sahibi olmayı isterim"


Nakilden sonra herkesin kendisine "Evlenecek misin?" diye de sorduğunu anlatan Acar, "Bu soruyu soranlara 'Kısmet' cevabını veriyorum. Her genç ve bekar delikanlı gibi ben de evlenmeyi isterim. Baba olmayı, çocuk sahibi olmayı isterim. Deniz kenarında eşimle çocuklarımla gezmek, güzel günler yaşamak isterim. Umarım bu hayallerim de gerçekleşir" dedi.



Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan her yüz veya kol naklinde o heyecanı yeniden yaşadığını anlatan Acar, nakil bekleyen herkesin de mutlu olmasını, güzel bir hayat sürmesini istediğini sözlerine ekledi.



Uğur Acar'a 21 Ocak 2012'de Uşak'ta ölen Ahmet Kaya'nın yüzü nakledilmişti.

#Uğur Acar
#Yeni hayat
#yüz nakli
#4 yıl
#Akdeniz Üniversitesi
8 yıl önce