|

Yenidoğanlarda annelere özel bölüm geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki bebeklerin anneleriyle vakit geçirmesi için özel bölümlerin yapılacağını söyledi. Yeni hastanelerin bu hassasiyetle yapıldığını belirten Akdağ, mevcut hastanelerin bu değişiklik için uygun olmadığını ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:53 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Recep Akdağ
Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ birçok Avrupa ülkesinde uygulanan, yenidoğan yoğun bakımlarında anne ve bebeğin bir arada olacağı bölümleri yeni yapılacak hastanelerde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.



YENİ HASTANELERDE VAR


Annenin bebeğinden hiçbir şartta uzak kalmaması gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Anneyi yeni doğandan niye uzak tutuyoruz? Bugün Avrupa ve Amerika'da her yerde anne ve bebek bir arada tutuluyor. Her yenidoğanın annesinin çoğu zaman yanında kalabileceği şekilde mekanlar yapılmalı. Bu durumda bebekle anne de yakınlaşmış olur" ifadesini kullandı. Mevcut hastanelerde bunun için yer olmadığına dikkati çeken Akdağ, yeni yapılacak hastanelerde yenidoğan yoğun bakımlarında annelerin de kalabileceği özel bölümlerin yapılmasını planladıklarını dile getirdi.





BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRECEKLER


Akdağ, buralarda camlı bölmelerle özel alanlar ayırmayı düşündüklerini belirterek, "Anneler 24 saat kalamayabilir ama günün belli bir saatini orada geçirebilir. Eski gelenekle gelen bir alışkanlık var. Ben bunun yeni hastanelerde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.


#Sağlık Bakanı
#Recep Akdağ
#Hastane
7 yıl önce