|

Yerebatan Sarnıcı'na büyük ilgi

Yerebatan Sarnıcı, 5 yılda yaklaşık 10 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Dan Brown'ın filminden uyarlanan, Tom Hanks'in de oynadığı 'Cehennem' filminin Yerebatan sarnıcını konu edinmesi, ilginin daha da artacağı düşündürüyor.

Yeni Şafak
11:57 - 16/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:13 - 16/01/2016 Cumartesi
AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 1474 yıllık tarihi, romantik atmosferi ve birbirinden ilginç mitolojik efsaneleriyle ziyaretçilerini büyüleyen sarnıcı, geçen yıl 2 milyon kişi gezdi.



Sarnıç, 2010-2015 yıllarında ise 10 milyona yakın turisti ağırladı. Bunun yaklaşık 3 milyonunu yerli, 7 milyonunu yabancı ziyaretçiler oluştururken, yabancı turistlerin büyük çoğunluğu Avrupa ve Uzakdoğu'dan geldi.



Sarnıcın tarihi ve mimari dokusunun yanı sıra, biri ters, diğeri yan duran efsanevi 2 Medusa başı ve yine hakkında efsaneler anlatılan Gözyaşı Sütunu, ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken alanlar arasında yer alıyor.



Dan Brown'un romanından uyarlanan ve başrollerinde Tom Hanks ve Felicity Jones'in yer aldığı "Cehennem" isimli sinema filmi sonrası sarnıcın ziyaretçilerinde büyük artış yaşanması bekleniyor.



Ekim ayında vizyona girecek filmin düğümü, Yerebatan Sarnıcı'nda çözülüyor. "Cehennem"in Yerebatan Sarnıcı bölümleri, yüksek aksiyon sahneleri içermesi sebebiyle platoda çekilmişti. Bu çekimler için sarnıcın birebir aynısı Budapeşte'ye kurulmuştu.




#turist
#Yerebatan Sarnıcı
#ziyaretçi
8 yıl önce