|

Yoğurdun kıymetini biliyor muyuz?

Yoğurdun insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası var. Sütten bile daha faydalı olan yoğurt hakkında aşağıda 10 gerekli bilgi

Yeni Şafak
14:11 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:13 - 30/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
1.)

Sütteki süt şekeri (laktoz) bakteriler sayesinde laktik aside dönüşür ve yoğurt elde edilir. Yoğurt ta aynı süt gibi değerli protein ve magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içerir.Bu mineraller kas ve sinir sistemi için oldukça yararlıdır.Asit laktoz ve kalsiyum mineralinin bir arada olması kemik ve diş yapısı için çok yararlı.Asit laktoz bağırsak florasını dengeler ve düzene sokar.



2.)

Yoğurt vücuttaki yağ yakımını hızlandırıp kilo vermemizi sağlar. Bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin üremesine yardımcı olan laktoz asit sindirim sistemimizi düzenler. Bunun için her gün 200 gram aynı marka (yani aynı bakterilere sadık kalarak) yoğurdu tüketmeliyiz.



3.)

Süt şekeri alerjisi olanlar küçük miktarda yoğurt tüketebilirler. Çünkü sütteki süt şekeri yoğurtta laktoz aside dönüşmüştür.



4.)

Antibiyotik tedavisi sonrasında bozulan bağırsak florasını yoğurt kürü ile yenilemeniz mümkün. Alerji ve astım hastaları düzenli yoğurt tüketerek hastalıkların etkilerini hafifletebilirler.



5.)

Harvard School of Public Health'ın yaptığı bir araştırmaya göre çocuk sahibi olmak isteyen kadınların düzenli olarak yağlı yoğurt yemeleri gerekmektedir.



6.)

Yoğurtta bulunan doymamış yağ asidi kalp ve damar hastalıklarından korur ve kolesterol seviyesinin düşmesine sebep olur.



7.)

Hazır olarak satılan meyveli yoğurtları tüketmek isteyenler satın aldıkları ürünün meyve mi yoksa meyve aroması mı içerdiğini incelesinler. Aromalı ürünleri tüketerek gereksiz kimyasal tüketmeyin.



8.)

Light yoğurtlar yağı alınmış sütten yapılmış yoğurtlardır. Light yoğurt alırken şeker veya tatlandırıcı içerip içermediğine dikkat edin. Bu gibi yoğurtlar size normal yoğurttan daha fazla kalori aldırabilir.



9.)

Yoğurdu her zaman buzdolabında saklayın. Buz dolabında saklanan yoğurt 3 ila 4 hafta dayanabilir. Yoğurdu sakladığınız kaptan kaşıklamayın. Ağzınızdan bulaşan mikroplar yoğurdun daha çabuk bozulmasına yol açabilir.



10.)

Yoğurdunuzu kolayca kendiniz yapabilirsiniz. Ilık süte yoğurt karıştırarak 40 derece sıcaklığı olan bir yerde 4 ila 6 saat arasında bekleterek buzdolabına yerleştirmeniz yeterli. Yoğurt makinesi size yoğurt yapımında kolaylık sağlayacaktır.

#yoğurt
#Harvard Üniversitesi
8 yıl önce