|

Yumurtalığından beyin ve yağlı saç çıktı

Apandisitini aldırmak için bıçak altına yatan genç kızın yumurtalığından 3 cm genişliğinde bir beyin ve yağlı bir saç topu çıktı. Japonya'da yaşanan olayda, uzmanlar yumurtalık tümörü vakalarının beşte birinde yabancı doku, saç, diş, kıkırdak, yağ ve kasa rastlandığını söyledi. Ameliyat olan genç kızın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Yeni Şafak
12:27 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:35 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
Genç kızın yumurtalığından beyin ve yağlı saç çıktı.
Genç kızın yumurtalığından beyin ve yağlı saç çıktı.

Japonya'da apandisitini aldırmak için bıçak altına yatan 16 yaşındaki genç kızın yumurtalığında, içinde kendine ait bir beyni ve yağlı saçları olan 10 santimetrelik tümör bulundu. 3 santimetrelik beyin ve tümör ince bir kafatası tabakasıyla kaplıydı. Yakından incelendiğinde beyinciğin küçük bir versiyonu olduğu görüldü. Diğer taraftaki kitle ise beyin sapına benziyordu. Tümör, 3 ay sonra alındı ve genç kızın durumu iyiye gitmeye başladı.



Daily Mail'in haberine göre; yumurtalık tümörü vakalarının 5'te birinde yabancı doku, saç, diş, kıkırdak, yağ ve kasa rastlanıyor. Bu tümörlere teratom adı veriliyor. Teratomlara neyin sebep olduğu bilinmemekle birlikte bir teoriye göre olgunlaşmamış yumurta hücreleri vücudun farklı bölümlerini üretiyor. Genç kızda olduğu gibi olgunlaşmış teratomlar, germ hücreli yumurtalık tümörlerinin en yaygın türleri. Genellikle kadınlarda teşhis ediliyor. Teratomlar ameliyatla alınıyor.




Karnından 13 litre tümör çıktı


#Japonya
#Apandisit
7 yıl önce