|

Yüz İskelet Cerrahisi

'Yüz İskelet Cerrahisi' makalesi dünya literatürüne giren Op. Dr. Muzaffer Çelik, yepyeni bir estetik türü olan yüz iskeletini anlattı.Hastanın muayene edilince iskeletsel probleminin ve çözümünün ortaya çıktığını söyleyen Op.Dr.Çelik, hastaya estetik ameliyattan önce yeni oluşacak yüz şeklinin gösterildiğini ifade etti.

Yeni Şafak
18:53 - 3/01/2016 Pazar
Güncelleme: 17:07 - 3/01/2016 Pazar
IHA

'Yüz İskelet Cerrahisi' makalesi dünya literatürüne giren Op. Dr. Muzaffer Çelik, yepyeni estetik yüz iskeletini anlattı.Op. Dr. Çelik, "Kranioplast kliniğinde sadece yumuşak dokulara yönelik estetik ameliyatlar yapılmamaktadır, yüzün kemik yapısına yönelik insan yüzünü güzelleştirecek ameliyatlar da yapılmaktadır" dedi.



Çoğu hastanın yüzündeki problemi bildiğini anlatan Op. Dr. Muzaffer Çelik, "Doktor muayenesinde ise iskeletsel problem ve çözümü ortaya çıkacaktır. Daha sonra hastaya bilgisayar ortamında yeni oluşacak yüz şekli gösterilir" ifadelerini kaydetti.



Yüz iskelet ameliyatında neler yapılıyor?


Op.Dr.Çelik, yüz iskeletine yönelik alnın şeklinin değiştirilmesi, törpülenmesi, elmacık kemiklerinin öne alınması, geriye alınması, daraltılması, genişletilmesi, büyütülmesi, Üst çenenin üç boyutlu olarak yer değiştirmesi, alt çenenin küçültülmesi, büyütülmesi, öne-geriye, sağa-sola alınması, yüz iskeletinin sert ifadesinin yumuşatılması, daha kadınsı ya da daha erkeksi bir görünüm verilmesi, göz kapaklarının şeklinin değiştirilmesi, göz çevresi iskeletinin bütün yapısal ve şekilsel sorunlarının düzeltilmesi işlemlerinin yapıldığını belirtti.

#yüz iskelet
#estetik
#yüz iskelet cerrahisi
#sağlık
#güzellik
8 yıl önce