|

Yüzde yüz Yeni Şafak kitap

Yeni Şafak gazetesinin 10 yıldır yayınlanan kitap eki Yeni Şafak Kitap 100. sayısına ulaştı. Kitap dünyasında olan biteni okuyucularına sunan, kitap kurtları ile yazarları birbiriyle buluşturan Yeni Şafak Kitap, 100. sayısında da arşivlik bir çalışma yaparak, edebiyatımızın değerli isimlerini, kendilerine yakın isimlerin kalemlerinden aktarıyor.

Yeni Şafak
14:33 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:06 - 13/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Gazetemiz Yeni Şafak'ın “Türkiye'nin Birikimi” mottosunun hakkını veren, 10 yıl boyunca kitap kurtlarının elinden düşürmediği kitap ekimiz Yeni Şafak Kitap 100. sayısına ulaştı. İlk günden bugüne yerli, dinamik ve canlı bir yayın politikasına ağırlık veren Yeni Şafak Kitap, her zaman tek sesi değil çoğulculuğu, popüleri değil hakikiyi, kitabı tanıtmayı değil kitabı sevdirmeyi tercih etti.



Sayfalarını herkese, her görüşe açan, edebiyat dünyasında ses getiren dosyalara, söyleşilere imza atan Yeni Şafak Kitap, kitap dünyasında olan biteni okuyucularına sunan bir köprü oldu ve kitap kurtları ile yazarları birbiriyle buluşturdu. Bu anlayışla çıktığı yolda usta kalemlerin kitap ve kültür dünyasına dair önemli yazılarını okuyucularına ulaştırdı. Yine Türkiye'nin gelişen kültür hayatını, gençleşen ve derinleşen edebiyat dünyasını aktarmak için sayfalarını genç kalemlere açtı, usta kalemlerle gençleri buluşturdu.



10 yıldan bu yana güçlenen yerli edebiyatımızı, buna eşlik eden yayın sektöründeki zenginleşmeyi de gözden kaçırmadan Türkiye'nin şiirden denemeye, öyküden romana birçok önemli ismini geniş kitlelere ulaştıran Yeni Şafak Kitap, bu birikimin bir sonucu olarak 100. sayısında, Türkiye'de yerli edebiyatın okunması gereken 100 kitabını okuyucuların beğenisine sunuyor.



Bu son sayıda Cahit Zarifoğlu'ndan Mehmet Akif Ersoy'a, Atilla İlhan'dan Yaşar Kemal'e, Nuri Pakdil'den Tomris Uyar'a bir çok isme ve eserine ait yazılar bulmanız mümkün. Aynı zamanda bu sayı ile birlikte Türk edebiyatının değerli isimlerini, kendilerine dokunmuş isimlerin (arkadaşlar, sadık okuyucular, akrabalar) kalemlerinden aktarmaya başlıyor.





#Yeni Şafak kitap
#Kitap eki
#Yeni Şafak gazetesi
9 yıl önce