|

Yüzünün beşinci yılını pasta keserek kutladı

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla pasta kesti. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Elimizden geldiğince çok titiz nakiller gerçekleştiriyoruz. Çıtayı daha üst seviyeye çıkarmak bize düşüyor. Az lafla, çok işle götürmeye çalışıyoruz. Uğur bizim yola çıktığımız hastaların ilkidir" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:56 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 15:07 - 24/01/2017 Salı
AA
Uğur Acar, yüz naklinin beşinci yılında doktorlarıyla birlikte kutlama yaptı.
Uğur Acar, yüz naklinin beşinci yılında doktorlarıyla birlikte kutlama yaptı.

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, yeni hayatına başlamasının beşinci yılını, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla pasta keserek kutladı. Acar'ın yüz naklinin beşinci yılı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde program düzenlendi.Programda, Acar ile Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, kol nakli olan Mustafa Sağır ile doktorlar ve hastane yönetimi bir araya geldi.



'Az lafla çok iş'


Ameliyatı yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da dünyada bu çeşitlilikte nakil yapan başka merkez bulunmadığına dikkati çekti. Merkezi daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini anlatan Özkan, "Elimizden geldiğince çok titiz nakiller gerçekleştiriyoruz. Çıtayı daha üst seviyeye çıkarmak bize düşüyor. Az lafla, çok işle götürmeye çalışıyoruz. Uğur bizim yola çıktığımız hastaların ilkidir. Bundan önce kol nakli yapmıştık 2010 yılında Cihan'a. Cihan ile yedinci, Uğur ile beşinci, rahim naklinde ise altıncı yılı tamamladık" dedi.



Özkan,çift kol nakli yaptıkları Mustafa Sağır'ın da ellerini kullanmaya başladığını, fizik tedavisinin sürdüğünü söyledi. Konuşmaların ardından Acar, doktorlarla birlikte pasta kesti.







#Uğur Acar
#Ömer Özkan
#Yüz nakli
7 yıl önce