|

Zika virüsüne Teksas Üniversitesi'nden aşı

Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Castro, Zika virüsüne karşı aşı geliştirmek için Teksas Üniversitesi ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Brezilya Evandro Chagas Enstitüsü ve Teksas Üniversitesi, Zika virüsüne karşı aşı geliştirecek.

Yeni Şafak
17:42 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:43 - 11/02/2016 Perşembe
AA

Castro, yaptığı basın toplantısında, hedeflerinin bir yıl içerisinde klinik testlere hazır bir aşı geliştirmek olduğunu kaydetti.


Brezilya ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin aşı geliştirme konusunda işbirliği yapacağını söyleyen Sağlık Bakanı Castro, ilaç şirketi GlaxoSmithKline ile çalışmak istediklerini ifade etti.



Teksas Üniversitesi ve Brezilya Evandro Chagas Enstitüsü arasında yapılan anlaşmaya göre, Brezilya hükümetinin araştırmaya 1,9 milyon dolarlık yatırım yapması gerekiyor.DSÖ'nün son verilerine göre, Zika virüsü 2007'den bu yana 44 ülkede görülürken, 33 ülkede salgın şeklinde belirdi. Zika virüsünden en fazla etkilenen ülke olan Brezilya'da yetkililer, salgının büyüklüğü nedeniyle vakaları saymayı bıraktı.



Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nöro-gelişimsel bozukluğu ifade eden "mikrosefali"ye neden olduğu düşünülüyor. 2001-2014 yıllarında her yıl ortalama 163 bebekte mikrosefali görülen Brezilya'da Sağlık Bakanlığı, ekim ayında benzer vakalarda ciddi artış olduğunu açıkladı. Bakanlığın son verilerine göre, ekim ayından bu yana ülkede 4 bin 783 mikrosefali vakasına rastlandı.

#aşı
#Brezilya
#Teksas
#Zika virüsü
8 yıl önce