|

Zor konulara kolay başlangıç

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:28 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
M. ERMAN YILMAZ -Elif Hilal Doğan


Yeni Başlayanlar İçin… başlığı, kitap raflarına taze giren bir serinin habercisi olarak kendini gösteriyor. Bu yeni seride yayınlanan ilk iki kitap ise Yeni Başlayanlar İçin Astronomi ile Yeni Başlayanlar İçin İzafiyet ve Kuantum Fiziği. Anlaşılması zor gibi gelen ama her zaman merak edilen konulara herkesin anlayabileceği şekilde, bir sohbet havasında açıklama getiren bu kitaplar, neşeli ve hareketli tarzıyla da okuyucusuna âdeta akıyor ve konuların ağırlığını hiç hissettirmemeyi başarıyor.



OKURA KESTİRME YOL



Serinin oluşturulmasındaki tek amaç: Konusunda uzman büyük düşünürlerin büyük düşüncelerinin 7'den 70'e herkes tarafından zevk alarak anlaşılmasının sağlanması. Bunun için de eksiksiz ama en kısa şekilde tasarlanarak okurun önüne bir kestirme yol çıkarılıyor. Doğu Felsefesi'nden Postmodernizm'e, Plato'dan Shakespeare'e kadar uzanan geniş bir yelpazede sunulan konular karikatür-kitap tarzında. Hâlihazırdaki yayınlar içerisinde bu resimli kitaplar ne kadar azsa kendilerine duyulan ihtiyaç da o denli fazla. Okumayı zevkli hale getiren karikatür çizimlerin yanında keyifli ve zihin açıcı başlıklar zengin bir içerikle beraber okura sunuluyor. Siz çizimler ve konuşma balonları arasında keyifle vakit geçiriyorken kitabınız fark ettirmeden sizi zengin bir içerikte gezintiye çıkarmış oluyor.



Eline aldığı her üründe görsel olarak büyük bir beklentiye ve tatmine ihtiyaç duyan, özellikle lise ve üniversite kitlesinin, böyle zengin içerikle tasarımlandırılmış keyifli okumalar yapmasına ve bu konuları arkadaş ortamlarında paylaşıp üzerlerinde yeni fikirler inşa etmesine toplum olarak ihtiyacımız var. Artık bilim ve felsefeye derin bir merak uyandırmanın yolunun da çizimlerin göreceli çekiciliğinden geçtiği ve bunların birçok kesimi çaktırmadan avladığı da yadsınamayacak bir gerçek. Bu özel serideki kitaplarla vurguladığımız ilgi çekme sağlanmakla birlikte konusunda uzman kişilerin bu eserleri çekici başlıklarla gruplaması, detaylı analizli anlatımları da çok anlaşılır ve sayfalar arasında okuru sürükleyen bir şekilde yazılmış.



Yeni Başlayanlar İçin Astronomi ile Yeni Başlayanlar İçin İzafiyet ve Kuantum Fiziği kitapları özelinde söylenebilecek şeyler ise şunlar olabilir: Bu konularla ilgili bilimsel kaynakları takip etmek gerçekten zordur. Bilinmesi lüzumlu bu konular hakkında fikir sahibi olmak için tatsız ve uzun uzadıya okumalar yapmaksa pek tercih edilmez. Halbuki günlük hayat içerisinde, Schrödinger'in meşhur kedisinden veya Big Bang'ten bahsedilerek kurulan bağlantılarla karşılaşıldığında söylenenlere aşina olabilmeyi o an herkes ister. Serinin bu ilk iki kitabı, okuyucunun bu ihtiyacını keyifli bir atmosfer içerisinde karşılama becerisine sahip.



Tuti Kitap, meraklıların meraklarını eğlendirerek giderme misyonunu seride yer alacak Doğu Felsefesi, Postmodernizm, Yunan Mitolojisi, Shakespeare, Plato kitaplarıyla devam ettiriyor.







• • •


Astronomi


Tuti Kitap


Ekim 2016


160 sayfa



• • •


İzafiyet Ve Kuantum Fiziği


Tuti Kitap


Ekim 2016


136 sayfa



#Tuti Kitap
#Astronomi
#Kuantum Fiziği
7 yıl önce