|

Ülkene sahip çık

Genel seçimler öncesi Yeni Şafak, 5 ilden yansıttığı izlenimlerle Türkiye gezisini noktalıyor. Bolu’da gençler “Sandığa git, oyunu kullan, ülkene sahip çık” çağrısı yaparken, Kocaeli halkı ise olası koalisyonun Türkiye’yi hızla eski günlere götüreceğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 13:34 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

7 Haziran'a doğru nefeslerin tutulduğu Bolu'da genç seçmen, “Oyumuza sahip çıkmak için sandığa gitmeliyiz, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmalıyız" mesajı verdi. Koalisyon dönemini yaşayan vatandaşlar ise geçmişteki zorlukları unutmadıklarını belirterek eski Türkiye'nin kötü günlerini bir daha yaşamak istemediklerini dile getirdi. Koalisyon devrinin Türkiye'yi adeta çamura batırdığını ifade eden Mustafa Koç, “Ülkemizin durumu tek parti iktidarıyla birlikte en iyi duruma geldi. Koalisyonlar zamanı ile kıyaslarsak şu an Karadeniz bal, Akdeniz yağ gibi... Eskiden 70 sente muhtaçtık. Futbol takımı tutar gibi parti tutmuyoruz biz. Hizmet edene oy veriyoruz. Gençlerimiz muhakkak oy kullanmalı" dedi.



SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN


Genç bir seçmen olan Elif Kadakal ise “Gençler oylarını kullansınlar, ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Söz sahibi olmak için sandığa gitmeleri gerekiyor. İktidarı da, gidişatı da iyi görüyorum. En önemlisi başörtüsü sıkıntısı vardı. Çok şükür artık her yerde rahatız. Sonucun her zamanki gibi çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Genç seçmen Selman Erdem ise “Türkiye'nin gidişatını beğeniyorum. Gençler, gönüllerinin sesini dinlesinler. Geçmişi biraz araştırsınlar. 10 sene önceki Türkiye'ye bir baksınlar. Buna göre oyunu araştırıp kullansınlar" yorumunda bulundu.







KOALİSYON OLURSA...


Türkiye'nin eskiden yaşadığı sıkıntıları paylaşan Bolulu Abdurrahman Adıgüzel ise “Eczaneden ilaç alamazdık. Muhalefet 4 sene istiyor; 4 yılda eski günlere geri döneriz. Eğer koalisyon olursa çekecek çilemiz var. Bu ülke koalisyonu da, bütün partileri de denedi. Kimisiyle yağ kuyruğuna, kimisiyle de tüp kuyruğuna girdik" dedi. Ülkeyi krize sürükleyen partilerin yeniden iktidar olmak istemesini anlamsız bulduğunu belirten Ruhi Ayhan ise “Türkiye'de yapılan her şeyden memnunum. Memnun olunmayacak hiçbir şey yok. Nankörlük edilmemesi lazım. Muhalefete 4 koyunumu teslim etmem. 4 koyun emanet etsem, ancak 2'sini geri getirirler. AK Parti gelmeden önce, buralarda oturacak yer yoktu. Bolu'ya çok güzel yatırımlar yapıldı. Muhalefete bıraksan, insanların başındaki örtüyü bile alırlar" diye konuştu.



Yine para bastırırlar


Muhalefet partilerini eleştiren Mehmet Alagöz, “CHP iki maaş ikramiye veremez. Para karşılığı oy almaya çalışıyorlar. CHP de MHP de aynı. Altın rezervlerini bozdurup verecek. Merkez Bankası'nda fazla para bastıracak. Ülkeyi 4 yılda batırıp gider. DSP ile CHP aynı mantıkta zaten. Bunlar Anayasa fırlattı mı? Fırlattı. Kriz çıktı mı? Çıktı. Yazarkasalar fırlatıldı. Koskoca Türkiye'de adam yok muydu da Kemal Derviş'i getirdiler? Yapılan hizmetlerin hepsi göz önünde zaten. Çalışan, üreten bir parti var" dedi.





#yenişafak
#seçim otobüsü
#seçimler
#bolu
#Abdurrahman Adıgüzel
#Elif Kadakal
9 yıl önce