|

HSYK ihraç edilen hakim ve savcılar! 227 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

HSYK ihraç edilen hakim ve savcılar listesini haberimizden görebilirsiniz. FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiği gelen son dakika haberleri arasında. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) meslekten ihraç edilenlerin listesini görmek için sayfamıza bakabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:08 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:40 - 20/02/2017 Pazartesi
Diğer
HSYK  İhraç edilen hakim ve savcılar
HSYK İhraç edilen hakim ve savcılar

HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu.




HSYK personel ihraç isim listesi yayınlandı mı? Son dakika gelişmesine göre HSYK 2.Dairesi 227 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. HSYK hakim ve savcı ihraç listesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. HSYK personel ihraç isim listesi henüz yayınlanmadı ancak yayınlandığı takdirde isimler haberimizden öğrenilebilecek.



HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu. KOÇ: BYLOKÇU KALMADIÖte yandan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme ağı "ByLock"u kullanan yaklaşık bin 770 hakim ve savcı tespit edildiğini belirterek, "Teşkilatımızda 'Bylock' kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim, savcı bulunmamaktadır. HSYK, bu konudaki farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir" dedi.



4 BİN 100 HAKİM VE SAVCIYA İŞLEM Daha sonra yapılan çalışmalarla yine FETÖ'ye mensup kişilerle ilgili işlemlere devam edildiğini anlatan Koç, şunları kaydetti: "Yaklaşık 4 bin 100 civarında hakim savcı hakkında işlem yapılmış 3 bin 800 kişinin görevden ihraç kararı kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün teşkilatımızda bu örgütün haberleşme aracı olarak belirlenmiş olan Bylock kullandığı tespit edilen kişilerle ilgili işlem yapılmıştır. Bin 770 civarında yargı camiamızda Bylock kullanıcısı tespit edilmiştir. Şu ana kadar HSYK olarak hepsi hakkında işlem yapılmıştır. Maalesef basında bazen yanlış haberler çıkıyor. Teşkilatımızda Bylock kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim savcı bulunmamaktadır. HSYK bu konuda farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir."



FETÖ'den aranan 1 hakim ve 2 savcının yakalanması:

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya haklarında başlatılan farklı illerdeki soruşturmalar kapsamında da ifade veriyor.



''Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve Kayaşehir'de gözaltına alınan eski hakim Gündoğdu ile eski savcılar Çimen ve Sarıkaya emniyetteki işlemleri tamamlanarak, Bakırköy Adalet Sarayına getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, eski hakim Gündoğdu'nun SEGBİS ile ifadesi alınıyor. Bunun yanı sıra eski savcı Çimen, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, eski savcı Sarıkaya da Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt üyeliği suçundan ifade verecek.



Öte yandan, şüpheli Gündoğdu ve Sarıkaya hakkında yakalandıkları sırada evde çıkan pasaportlar sebebiyle, Çimen'in üzerinde bulunan ''Ramazan Karaaslan'' isimli nüfus cüzdanının sahte olması nedeniyle ''resmi evrakta sahtecilik'' suçundan soruşturma başlatıldı. Gündoğdu ve Sarıkaya'nın yakalandığı Kayaşehir'deki evde yapılan aramada, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Hasan Kılıç'ın da pasaportu bulundu. Gündoğdu ve Sarıkaya'ya ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erol Yılmaz İrfanoğlu da ''silahlı terör örgütüne yardım etme'' suçundan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verecek. Şüpheliler Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen, savcılık ifadelerinin bitmesinden sonra, "Selam Tevhid" soruşturmasında binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı, Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki davaya ilişkin SEGBİS sistemiyle ifade verecek.



- Olayın geçmişi

: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", ''gizli kalması gereken bilgileri açıklama'', ''suç uydurma'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal etme'', ''hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme'', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından, ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheli 49 hakim ve savcı hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartmıştı. Mahkeme, son soruşturmanın açılmasına karar vererek dosyayı, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtay'a göndermişti. Bu hakim ve savcıların yargılaması da Yargıtay 16. Ceza Dairesince, Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılıyor.



#HSYK
#Meslekten ihraç
#İhraç edilen hakim ve savcılar
#FETÖ/PYD
7 yıl önce