|

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan OHAL açıklaması

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Türkiye'nin olağanüstü hali uzatma zarureti devam ettiği sürece olağanüstü hal devam edecektir. Bu zaruretin ne olduğunu elbette hükümetimiz, Milli Güvenlik Kurulu takdir edecek ve bunun gereğini yapacaktır." dedi.

Yeni Şafak
23:19 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 23:27 - 12/12/2017 Salı
AA
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin olağanüstü hali uzatma zarureti devam ettiği sürece olağanüstü hal devam edecektir. Bu zaruretin ne olduğunu elbette hükümetimiz, Milli Güvenlik Kurulu takdir edecek ve bunun gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında hükümet adına söz aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında terör örgütleriyle etkin mücadele amacıyla OHAL ilan edildiğini hatırlatan Bozdağ, "Bizim düşüncemiz, olağanüstü hali uzatmak değildi ama ortaya çıkan ihtiyaçlar olağanüstü hali uzatma zaruretini ortaya koymuştur. Bundan sonra da Türkiye'nin olağanüstü hali uzatma zarureti devam ettiği sürece olağanüstü hal devam edecektir. Bu zaruretin ne olduğunu elbette hükümetimiz, Milli Güvenlik Kurulu takdir edecek ve bunun gereğini yapacaktır." diye konuştu.

FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan eden ilk hükümetin AK Parti hükümetleri olduğunu dile getiren Bozdağ, iktidarlarının tüm terör örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü, bundan sonra da süreceğini vurguladı.

"Devletine sadakatle hizmet edenin başımızın üzerinde yeri vardır"

Kamudaki görevden almalara ilişkin eleştirilere de yanıt veren Bozdağ, bunun Anayasa'ya uygun Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) çerçevesinde yapıldığını, hiçbir devletin sadakatinden şüphe duyduğu insanlarla çalışmaya mecbur olmadığını söyledi.

Bozdağ, "Devletimizin içerisinde terör örgütleriyle iltisaklı, irtibatlı veya üyelik ilişkisi içinde olanları bundan sonra da barındırmayacağız, tespit ettiğimiz anda gereğini yapmaktan tereddüt etmeyeceğiz. Devletine sadakatle hizmet edenin başımızın üzerinde yeri vardır. Anayasamız, yasalarımız da hükümetimize bu noktada tasarruf yetkisi vermektedir. Bundan kimsenin endişesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

#Bekir Bozdağ
#TBMM
#OHAL
6 yıl önce