|

İETT bugün ücretsiz mi? İETT kaç gün ücretsiz olacak?

İETT seferleri bugün ücretsiz mi? Darbe girişimini protesto etmek amacıyla vatandaşlara kolaylık sağlayan İETT, bir süredir tüm ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olduğunu duyurmuştu. Ücretsiz ulaşım hizmetinin tarihinin dolmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama daha geldi. Peki İETT bugün ücretsiz mi?

Yeni Şafak
09:42 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:46 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

İETT bugün ücretsiz mi olacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından son dakika açıklaması geldi. Peki ulaşım ücretsiz mi olacak?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşım hizmetlerinin 27 Temmuz Çarşamba gece yarısına kadar ücretsiz olacağını duyurdu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin resmi twitter hesabından yapılan duyuruda, "İstanbul'da toplu ulaşım araçları, 27 Temmuz 2016 saat 24.00'e kadar (haftanın ilk üç günü) ücretsiz hizmet vermeye devam edecek." ifadelerine yer verildi.




İETT'den yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasının ardından, sefer planlamalarında değişiklik yapıldığı belirtildi. Buna göre, halkın nöbet tuttuğu Saraçhane, Kısıklı ve Taksim meydanlarına ulaşım için gece boyunca raylı sistemler ve metrobüse ek olarak 16 hatta 73 aracın 602 sefer yapacağı, açılan yeni 6 hatta 25 aracın 255 seferle hizmet vereceği ifade edildi. Darbe girişimi öncesi bu meydanlara gece hatlarında 9 araç ve 46 sefer ile hizmet verildiği, meydan nöbetleriyle 98 araç ve 857 sefer ile hizmet sunulmaya başlandığı aktarılan açıklamada, 21.00-06.00 saatlerinde çalışan gece hatlarının ise 89 araç ve 811 ek sefer ile hizmet verdiği kaydedildi.



VATAN NÖBETİNE" TABELALARI İLE ÇALIŞACAK YENİ HATLAR ŞÖYLE:


21UM - Uğurmumcu - Soğanlık Metro



11MB Mustafa Kemal - Bulgurlu



Vatan Nöbetine / Mustafa Kemal - Kısıklı



19BS Yenidoğan-Sarıgazi- Burgurlu (6 araç)



Vatan Nöbetine / Yenidoğan - Kısıklı



37YT - Yıldıztabya-Taksim



Vatan Nöbetine / Yıldıztabya-Saraçhane



399BT - Alibeyköy - Taksim



Vatan Nöbetine / Alibeyköy- Saraçhane



28BY Beşiktaş - Yenikapı



Vatan Nöbetine / Beşiktaş-Saraçhane."





#İETT
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Toplu Taşıma
8 yıl önce