|

İftar saatini camilerde bekliyorlar-Şanlıurfa haber

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, ramazan ayının ilk gününü camilerde geçirdi.

Yeni Şafak
17:16 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:21 - 27/05/2017 Cumartesi
AA
İftar saatini camilerde bekliyorlar
İftar saatini camilerde bekliyorlar

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, ramazan ayının ilk gününde okunan mukabelenin ardından camilerde iftar saatini bekledi. Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen ve bu yıl havanın önceki yıllara nispeten daha serin geçtiği Şanlıurfa'da birçok vatandaş, öğle namazının ardından camilerde okunan mukabeleyi takip etti.

Mukabeleden sonra vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki klimalar ve taş mimarisi sayesinde dışarıya göre daha serin olan camilerde dinlenme imkanı buluyor. Kimi vatandaşlar camilerde günün büyük bölümünü ibadet ederek geçirirken, bazı vatandaşların ise burada uyumayı tercih ettiği görüldü.

Bazı vatandaşlar da parklardaki gölgeliklerde dinlenmeye çalıştı. Çocuklar ise yerleşkedeki Hasa Paşa Camisi'nin avlusundaki su kanalına ayaklarını sokarak hem serinledi hem de eğlendi.

Tarihi kapalı çarşıda esnaf olan İzzet Çalışkan, AA muhabirine, ramazanın ilk günü olmasından dolayı neredeyse kimsenin alışveriş yapmaya gelmediğini belirterek, bu nedenle birçok arkadaşı gibi kendisinin de camide vakit geçirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Geçen yıllara göre bu ramazanda havanın daha serin geçmesini beklediklerini aktaran Çalışkan, "Bu ayın kıymetini bilmemiz gerekiyor, inşallah Rabb'im kabul eder ve mübarek ayı en güzel şekilde değerlendiririz." dedi. Dergah Camisi'nde ibadet eden Eyüp Deniz ise ikindi namazına kadar burada zaman geçirmeyi ve daha sonra eve gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

#cami
#iftar
#mukabele
#Ramazan
#Şanlıurfa
#iftar saati
7 yıl önce
default-profile-img