|

İGDAŞ Küçükçekmece'deki patlamanın nedenini açıkladı! İstanbul haber

İGDAŞ, Küçükçekmece'de bir pastanede meydana gelen patlamanın doğalgaz tesisatına müdahale sonucu gerçekleştiğini bildirdi.

Yeni Şafak
17:37 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 20/02/2017 Pazartesi
AA
İGDAŞ Küçükçekmece'deki patlamanın nedenini açıkladı
İGDAŞ Küçükçekmece'deki patlamanın nedenini açıkladı

İGDAŞ, Küçükçekmece'de bir pastanede meydana gelen patlamanın doğalgaz tesisatına müdahale sonucu gerçekleştiğini bildirdi. İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, 14.50 sularında Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Yarasa Sokak 21. numaralı adreste meydana gelen patlama sonucu yaralananlar olduğu anımsatıldı.



Yaralananlara acil şifa ve Kanarya Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada şunlara yer verildi: "Patlamanın ardından 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine derhal olay yerine giden İGDAŞ ekipleri, itfaiye ve emniyet ile birlikte, incelemelere başlamıştır. Yapılan ilk incelemede, patlamanın söz konusu adresteki binanın giriş katında bulunan dairede meydana geldiği tespit edilmiştir. Patlamanın gerçekleştiği dairenin doğalgaz projesinde 1 doğalgaz sobası ve 1 ocak olmasına rağmen, yapılan incelemede tesisattaki doğalgaz sobasının İGDAŞ'ın bilgisi ve izni olmaksızın söküldüğü belirlenmiştir. Patlamaya, sökülen doğalgaz sobası hattından sızan gazın neden olduğu düşünülmektedir. Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır."



Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besin Müftüoğlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Müftüoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğalgazdan kaynaklandığını zannettiğimiz patlama sonucu 7 vatandaşımız yaralandı. Ama çok şükür yaralıların durumu iyi. Binayı boşaltıyoruz. Burada oturan vatandaşlarımızı başka bir yerde ağırlayacağız. Bina ruhsatlı bir bina, kaçak değil. Teknik incelemeler sonucu patlamanın kaynağı doğalgaz patlamasına benziyor. Patlamanın etkisiyle çevredeki işyerleri de zarar görmüş durumda" diye konuştu.



10'UN ÜZERİNDE İŞYERİ VE EV ZARAR GÖRDÜ, BİNANIN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ -

Patlama nedeniyle 10'un üzerinde işyeri ve ev zarar gördü. Olayın yaşandığı pastanenin üzerindeki katın bir bölümü çöktü. Camları hasar gören işyeri sahipleri kırılan camları temizledi. Patlamanın meydana geldiği işyeri sahibi, büyük bir gürültüyle irkildiklerini, o sırada dükkanda müşterilerin olduğunu, patlamanın ardından apar topar herkesin dışarıya çıktığını söyledi.



PATLAMA SONRASI YAŞANANLAR CEP TELEFONU KAMERASINDA -

Patlamanın hemen ardından yaşananları çevredekiler cep telefonlarıyla kaydetti. Görüntülerde, patlamanın meydana geldiği pastanenin önündeki mahşeri kalabalık ve bir yaralıya sağlık ekiplerinin müdahalesi görülüyor.



POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI -

Olay nedeniyle çok sayıda polis bölgeye gelerek geniş güvenlik önlemi aldı. Öte yandan, özel harekat timleri de patlama noktasına gelerek tedbir amacıyla burada bekledi. Görgü tanıkları, büyük bir gürültüyle patlama meydana geldiğini ve olay nedeniyle yaralananların ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldüğünü söyledi.



#İGDAŞ
#Küçükçekmece
#patlama
#İstanbul
7 yıl önce