|

İl içi atama başvuruları! 2017 İl içi yer değiştirme ve atamalar...

İl içi atama başvurularının nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaştık. İlçeler arasında yer değiştirme bugün başlıyor. İsteğe bağlı olarak yapılan il içi atamaların başvuruları MEB'in internet sitesi üzerinden başvuru ekranıyla gerçekleştirilecek. İşte il içi atama başvuruları ve ayrıntılar...

Yeni Şafak
10:43 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:52 - 22/05/2017 Pazartesi
Diğer
​İl içi atama başvurularının nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaştık.
​İl içi atama başvurularının nasıl yapıldığını haberimizde sizlerle paylaştık.

il içi atama başvuruları bugün başlıyor. İlçe değiştirmek isteyenler bugün Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi üzerinden açılacak ekranla başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.

İl içi atama başvuru ekranı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gün içerisinde erişime açılacaktır. Ekran erişime açıldığı anda ekranı anında sizlerle paylaşacağız.


İl içi isteğe bağlı yer değiştirmelere;
Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile
sağlık
ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanlar istemeleri halinde il içinde 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, 26 Mayıs 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır; ancak, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

#il içi atamalar
#il içi atama başvuruları
#Atama başvuruları
#MEB
7 yıl önce