|

İl il 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, Diyarbakır, Kırşehir, Osmaniye, Ankara,Yozgat, Mersin, İstanbul ve diğer illerimizde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Bazı illerimizdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına dair bilgileri sizlere aktardık. İşte il il 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları ve detayları...

Yeni Şafak
11:40 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 08:51 - 30/08/2016 Salı
Diğer

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan anıta çelenk sundu. Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Üsteğmen Dinçer Şimşek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, büyük zaferin 94'üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.



30 Ağustos'un kahramanlıklarla dolu Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bu zafer vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı, ülkenin ve milletin kurtuluşunun destanıdır. Bu destan Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir." diye konuştu. Tören Edirne Valisi Özdemir, Afgün ve Gürkan'ın valilik makamında tebrikleri kabulüyle sona erdi.



- Kırklareli


Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.



Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.



İstihdam Yüzbaşı Bayındırhan Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi ile Türk vatanının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlandığını söyledi.



Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihi olduğunu belirten Kılıç, 30 Ağustos zaferinin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.



Türk milletinin bağımsızlığının hiç bir zaman yok edilemeyeceğini aktaran Kılıç, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Atatürk ilke ve inkılaplarını tam özümsemiş personeli ve modern silah sistemleri ile vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında, sınırları içerisinde bölünmez bir bütün olan vatan topraklarının korunmasında yüce Türk ulusunun en büyük güvencesi ve gurur kaynağı olmayı sürdürecektir." ifadelerini kullandı.



Tören Kırklareli Valisi Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Barut, Milletvekili Gündoğdu ve Belediye Başkanı Kesimoğlu'nun valilik makamında tebrikleri kabulü ile sona erdi.



- Tekirdağ


Tekirdağ'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.



Daha sonra, Vali Ceylan, Albay Cöne ve Başkan Albayrak'ın, valilikte tebrikleri kabul etmesinin ardından program Atatürk Bulvarı'nda devam etti.



8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Tankçı Yüzbaşı Barış Eriş, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "Her safhasıyla ayrıntılı planlanmış, icra edilmiş ve zaferle sonuçlanmış Türk milletinin istiklal mücadeleleri, tüm askeri ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha altın harflerle yazdıran muazzam bir eserdir. Parolası, 'Ya istiklal ya ölüm olan bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir." dedi.



Tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi. Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.



Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.



Vali Kamçı, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin ve silahlı kuvvetlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.



15 Temmuz sonrası yaşanan olağanüstü durum nedeniyle bayramın bu sene biraz sade geçtiğini belirten Kamçı, "İnşallah gelecek yıl daha görkemli bir şekilde bayramımızı kutlarız. Ancak bugün de kutlamalar akşam sivil toplum örgütlerinin yapacağı faaliyetleriyle devam edecek." dedi.



- Kırıkkale


Kırıkkale'de kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başladı. Buradaki törende Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı, günün anlamına ilişkin konuşmasında, Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 94. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi.



Kağızmanlı, şöyle devam etti:



"Son dönemde içimize sızmış, üzerindeki üniformayı asla giymeyi hak etmeyen vatan haini terörist unsurlar, 15 Temmuz günü giriştikleri darbe teşebbüsünde karşılarında çocuğundan yaşlısına, erkeğinden kadınına, milleti buldu. Bu hain teşebbüsten istediklerini alamayarak tarih sayfasında vatan haini olarak yerlerini almışlardır. Bu olaylarla birlikte aziz milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asıl mensupları, ülkemiz üzerinde emelleri olanlara bir kez daha gücünü göstermiştir."



Tören, daha sonra valilikteki kutlama programıyla devam etti.



-

Kırşehir


Kırşehir'de kutlamalar, Anıt Meydanı'nda başladı. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.



Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırşehir Valiliğinde düzenlenen kabul törenine geçildi. Şentürk, burada yaptığı açıklamada, Kırşehirlilerin ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.



- Yozgat


Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törende, belediye mehter takımı gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu. Daha sonra Vali Yurtnaç, Garnizon Komutanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Arslan, valilikte tebrikleri kabul etti. Karaman ve Aksaray'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle tören yapıldı.



Karaman'da, Cumhuriyet Parkı'ndaki törende Vali Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.



Jandarma Yarbay Alper Durmaz, burada yaptığı konuşmada, bugünün zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan bir milletin kazandığı zaferlerden birisinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün yıldönümü olduğunu söyledi.



30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün ulusuna inanmış bir kurtarıcı ile kurtarıcısına güvenmiş bir ulusun birlikte ebedileştirdiği tarihi bir destan olduğunu belirten Durmaz, "30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun gasbedilen hak ve menfaatlerinin yeniden ele geçirilmesine yönelik düşmana indirilen son darbesidir. Milletimizin bağrından çıkan ve milletin göz bebeği olan güvenlik güçleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kutsal topraklarını iç ve dış güçlere karşı her zaman koruyacak azim ve kararlılıktadır." diye konuştu.



- Aksaray


Aksaray Kent Meydanı'ndaki anıta, Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ve Aksaray Belediyesinin çelenkleri bırakıldı. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Jandarma Teğmen Nurullah Karaer, törende yaptığı konuşmada, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu'daki Türk varlığına kast edenleri 30 Ağustos 1922'de tarihe gömdüğünü ifade etti.



30 Ağustos'un, 94 yıl önce onurlu bir kurtuluş mücadelesinin günü olduğunu ifade eden Karaer, şunları kaydetti:



"Türk Milletinin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve devletin bağımsızlığına yönelecek her teşebbüsü dün babalarımızın ve dedelerimizin yaptığı gibi, 94 yıl sonra bugün bizler de yok etmeye ve bu uğurda bizler de seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu haykırıyoruz. Bize emanet edilen bu cennet vatanı, bu kutsal toprakları ilelebet muhafaza edecek, Türk bayrağını ve sancağını sonsuza dek dalgalandıracağız."



Törenin ardından Vali Aykut Pekmez, beraberinde Jandarma Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Valilik makamında tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenle kutlandı.



Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik binasında devam eden törende, Demirtaş, İlbaş ve Sözlü yetkililerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.



Törene CHP Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ile ilgililer katıldı.



- Mersin


Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törenlerde ilk olarak Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alan yanında bulunan Mersin Kültür Merkezi'nde Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız ve Kocamaz tebrikleri kabul etti. Daha sonra alanda resmi geçit töreni yapılırken, bir öğrenci günün anlamına ilişkin şiiri okudu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de gösteri sundu. Vali Çakacak, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşku ve gururla kutlandığını söyledi.



"Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu zaferle cennet vatanda hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum." diyen Çakacak, şöyle konuştu:



"Dün olduğu gibi bugün de devletimizin bekasına, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Bizi tarih boyunca kardeş yapan yüce değerlerin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu topraklar üzerinde, bu cennet vatanımızda ne FETÖ'ye, ne PKK'ya, ne DAEŞ'e ne de bir başka terör örgütüne asla yer yoktur."



Törene bazı milletvekilleri ile kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.



- Hatay


Hatay'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ise Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anıta çelenk sundu. Vali Topaca, yaptığı konuşmada, anlamlı zaferin 94. yıl dönümünü kutlamaktan onur duyduğunu söyledi.



Daha çok çalışarak, üreterek insanlığın yararına ve dünya barışına katkı sağlayacak işler yapmaya devam ettiklerini belirten Topaca, şöyle devam etti:



"Aziz Atatürk, yurdumuzun dört bir yanının işgal edildiği, ordularımızın silahlarına el konulduğu, başkentimizin işgalci güçlerin eline geçtiği ve milletimize bu topraklarda yaşama hakkının verilmek istenmediği bir ortamda, milletimizin milli birlik ve kardeşlik ruhu içinde verdiği kutsal bir mücadele sonucu elde edilen, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yılını sizin ve kahramanlarımızın manevi huzurlarında şükran ve minnet duygularımızla eğiliyoruz. Mücadele ruhu ve azmini örnek alıyor ve en büyük emanetiniz olan Cumhuriyeti geliştirmek ve dünyanın en gelişmiş toplumunu kurma konusundaki mücadelenizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz."



Lise öğrencilerinin günün anlam ve önemini anlatan şiirlerini okumasının ardından Hatay Büyükşehir ve Antakya belediyelerinin mehteran takımları ortak gösteri yaptı.



Ardından Hatay Valiliğinde devam eden tören, Vali Topaca'nın tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.



- Osmaniye


Osmaniye Valisi Kerem Al, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk ve Belediye Başkanı Kadir Kara Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Al, yaptığı konuşmada, milletin ayağa kalkışının, milli birlik ve beraberlik içerisinde, dünyaya gücünü bir kez daha gösterdiği 30 Ağustos zaferinin 94. yıl dönümünü büyük bir aşk ve heyecanla kutladıklarını söyledi.



30 Ağustos'un vatan, millet, namus ve mukaddesat için binlerce şehidin verildiği ve o şehitlerin kanıyla yıkanan bayrakla hürriyet meşalesinin tutuşturulduğu zaferin adı olduğunu ifade eden Al, şöyle devam etti:




"30 Ağustos millet ile ordunun el ele, omuz omuza verip içteki ve dıştaki işgal güçlerine karşı, birlik ve beraberlik içinde 'ölürsem şehit kalırsam gazi' inancı ve imanıyla kazanılmış bir zaferdir. 30 Ağustos bir olunca iri olunca diri olunca bu milletin önünde hiçbir maddi gücün duramayacağının ortaya konduğu şuurun adıdır. Bu şuur ve inanç 94 yıldır bizi harici ve dahili bütün düşmanlara karşı ayakta tutan en büyük gücümüz olmuştur. Yeri geldiğinde kayıtsız şartsız hakimiyeti elinde bulunduran bu millet canı pahasına bunu göstermekten asla çekinmemiştir çekinmeyecektir."



Vali Al'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona eren programa MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.



Diyarbakır


Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Üsteğmen Serdar Şanlı, yaptığı konuşmada, zor şartlar altında kazanılan İnönü muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücünün en üst seviyeye çıktığını söyledi. Türk milletinin, varlığını ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ni başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere hayatını feda eden şehitler ile kahraman gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Şanlı, "Yakın bir zaman öncesinde yaşadığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize göstermiştir ki vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturup, milli birlik ve beraberliğimize kastetmişlerdir." dedi.



Vali Mustafa Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal'ın da katıldığı tören şiir okunmasıyla son buldu.



Bu arada, törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden temsilci katılmadı. Daha sonra Vali Mustafa Aksoy makamında tebrikleri kabul etti. Avustralya'nın başkenti Canberra ile Sidney ve Melbourne kentlerinde toplanan Türk vatandaşları, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 94. yıl dönümünü kutladı. Başkent Canberra'daki kutlamalar, Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Canberra'daki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşunda ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.



Melbourne kent merkezindeki Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı'ndaki kutlamalara, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Victoria Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Altıntaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajı, Melbourne Konsolosu Ersel Özdemir tarafından okundu.



Sidney Auburn Memorial Park'ta


Auburn Muharip Gaziler Derneği Türk Şubesi tarafından düzenlenen tören de Sidney Başkonsolosu Şeyda Hanbay Arca'nın katılımı ile gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kasımpaşa kulüpleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. TFF, TBF, TVF ile Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kasımpaşa kulüpleri, resmi internet siteleri üzerinden yayımladıkları mesajlarda, 30Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.




30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören


Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:



"Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksunluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'mızı Büyük Zafer'e ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.



Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."



Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.



- İlk kez vatandaşlar töreni izledi


Bu yıl düzenlenen törenlerde Anıtkabir'de bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda Anıtkabir, devlet ve askeri erkanın katıldığı törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılıyordu. Bu sene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin katıldığı tören bölümüne ilk kez vatandaşlar da alındı. Anıtkabir'deki töreni izleyen vatandaşlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler de yer aldı. Anıtkabir'e girişler sırasında vatandaşların yanı sıra askerler de arandı.



İstanbul Valisi Vasip Şahin


İstanbul Valisi Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti. Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törene katılanlar, daha sonra İstanbul Valiliği'ne geçti. Buradaki programda, Vali Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tebrikleri kabul etti. Valilikte düzenlenen programa yabancı ülke temsilcileri, mülki ve idari yetkililer, dini cemaat temsilcileri katıldı. İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resmi ve sivil kurumlar ile konutlar bayraklarla donatıldı.






#Mekanize Piyade
#Türk Silahlı Kuvvetleri
#30 Ağustos
#30 Ağustos Zafer Bayramı
8 yıl önce