|

iPhone 7 fiyatı belli oldu! iPhone 7 kaç para olacak?

iPhone 7 fiyatı belli oldu. 12 eylül 2016'da tanıtımı yapılacak Apple'ın yeni model telefonu iPhone 7'nin satış fiyatı sızdırıldı. Merakla beklenen iPhone 7'i satın almak isteyenler haberimizi inceleyebilir. iPhone 7 kaç para olacak ?

Yeni Şafak
12:37 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:01 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer

iPhone 7 fiyatı açıklandı. Milyonlarca kişinin beklediği iPhone 7 hakkında sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Sızan bilgiler arasında tasarım ve teknik özelliklerin yanı sıra satış fiyatı da var. Apple'ın iPhone 7'yi üç renkte sunacağı öngörülüyor. Peki iPhone 7 kaç para olacak?



iPhone 7'den gelen sızıntılar, bir yandan telefon hakkındaki bilgilerimizi artırırken, fotoğraflar aralarındaki çelişkiler nedeniyle bir yandan kafamızı karıştırıyor. NoWhereElse.fr'nin sızdırdığı son görüntüde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yanında bir iPhone 7 Pro da görünüyor.



Her sızıntı için geçerli olan kural, burada da geçerli: Bu görüntüler gerçek iPhone 7modellerini yansıtmıyor olabilir. Sızan fotoğrafta iPhone 7 Pro, çift kamerası ve smart connector portuyla öne çıkıyor. Pro'nun sahip olduğu diğer özellikler arasında 256GB'lık depolama alanı bulunuyor.



Bu görüntü, bazı iPhone sızıntılarında çift kameradan bahsedilirken, bazılarında neden tek kameranın gösterildiğini açıklıyor olabilir. Telefonların arkasındaki "S" işareti, dikkat çeken bir başka detay. iPhone 6S ve iPhone SE ile yeni tanıştığımızdan, içerisinde "S" harfi olan bir iPhone, garip bir tercih gibi görünüyor. Tabi, bu kasalardaki "S" harfinin bir önemi olmayabilir ve yerinde telefonların final sürümlerinde gerçekmodel isimleri yazabilir.



iğer taraftan iPhone 7'nin de bataryası netleşmeye başladı. Mobil cihazlar hakkında sızıntı bilgiler paylaşan OnLeaks hesabında, iPhone 7'nin 1960 mAh bataryaya sahip olacağı açıklandı. iPhone 6s'in bataryası 1715 mAh'dı. Yani 245 mAh değerinde bir iyileştirme görülüyor.



Bu bilgiler %100 kesin değil ama olması muhtemel. Lakin gerçek olan bir şey var: Eğer bu bilgi doğruysa iPhone kullanıcıları memnun olmayacaktır. Tabii yeni nesil A10 işlemcisinin ve iOS 10'un batarya performansının nasıl olacağını henüz bilemiyoruz. Fakat rakipleri 3000 mAh bataryaları kullanmayı başlamışken, Apple hala 2000 mAh altında batarya kullanmaya devam ediyor.



Phone 7'de dair sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Apple'ın kuvvetle muhtemel Eylül ayında tanıtacağı telefonun seri üretimine geçtiğimiz hafta başlandığı açıklanmıştı. Tasarım detayları da yavaş yavaş netleşen iPhone 7'nin fiyatı belli oldu.



Çin'in popüler mikro blog sitesi Weibo'da yayınlanan görsellere göre iPhone 7'nin 3 farklı modelde satışa sunulacağı görünüyor; iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro. Yine aynı görüntülerde iPhone 7 ile birlikte 16 GB depolama alanının kalktığı ve minimum 32 GB ile satışa çıkacağını görüyoruz.



Buradan hareketle bazı çıkarımlarda bulunabiliriz. Bildiğimiz üzere ülkemizde iPhone 6s 3,100 TL, 6s Plus 3,500 TL'den satışa sunuluyor. Weibo'da yayınlanan rakamlar doğru ise iPhone 7 ailesi ülkemizde muhtemelen şu fiyat aralığında satılacak demektir:



·iPhone 7 32 GB: 3,100 – 3,200 TL



·iPhone 7 Plus 32 GB: 3,500 – 3,600 TL



·iPhone 7 Pro 32 GB: 4,000 TL ve üzeri



iPhone 7 kuşkusuz ki çıkış tarihi heyecanla beklenen ilk telefonların başında yer alıyor. Peki iPhone 7 ne zaman çıkacak? Apple'ın yeni modelinin tanıtım günü yaklaşırken bir çok sızıntı ve yeni iddialar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden iPhone 7 ile ilgili konuşulan son gelişmeleri, çıkış tarihini ve görünümünü paylaşıyoruz.



#iPhone 7
#Apple
#iPhone 7 fiyatı
8 yıl önce