|

iPhone 7 ne zaman çıkacak? iPhone 7 böyle mi olacak?

iPhone 7 kuşkusuz ki çıkış tarihi heyecanla beklenen ilk telefonların başında yer alıyor. Peki iPhone 7 ne zaman çıkacak? Apple'ın yeni modelinin tanıtım günü yaklaşırken bir çok sızıntı ve yeni iddialar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden iPhone 7 ile ilgili konuşulan son gelişmeleri, çıkış tarihini ve görünümünü paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
20:05 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 17:18 - 26/07/2016 Salı
Diğer
iPhone 7

ne zaman çıkacak? iPhone 7 çıkış tarihi merakla beklenirken bir yandan da yeni sızıntılar ve iddialar ortaya atılıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de nasıl olacağı merak edilen yeni Apple iPhone 7'nin 12 Eylül'de tanıtılacağı geçtiğimiz günlerde sızıntılar ile ünlü Even Blass tarafından açıklanmıştı. İphone 7'nin özellikleri, görüntüsü ve fiyatı da teknoloji meraklılarının öğrenmek istediği bilgilerden. Sizler için hazırladığımız haberimizden yeni iPhone 7 ile ilgili son gelişmeleri ve ayrıntılı açıklamaları görebilirsiniz.



iPhone 7'den gelen sızıntılar, bir yandan telefon hakkındaki bilgilerimizi artırırken, fotoğraflar aralarındaki çelişkiler nedeniyle bir yandan kafamızı karıştırıyor. NoWhereElse.fr'nin sızdırdığı son görüntüde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yanında bir iPhone 7 Pro da görünüyor.



Her sızıntı için geçerli olan kural, burada da geçerli: Bu görüntüler gerçek iPhone 7modellerini yansıtmıyor olabilir. Sızan fotoğrafta iPhone 7 Pro, çift kamerası ve smart connector portuyla öne çıkıyor. Pro'nun sahip olduğu diğer özellikler arasında 256GB'lık depolama alanı bulunuyor.





Bu görüntü, bazı iPhone sızıntılarında çift kameradan bahsedilirken, bazılarında neden tek kameranın gösterildiğini açıklıyor olabilir. Telefonların arkasındaki "S" işareti, dikkat çeken bir başka detay. iPhone 6S ve iPhone SE ile yeni tanıştığımızdan, içerisinde "S" harfi olan bir iPhone, garip bir tercih gibi görünüyor. Tabi, bu kasalardaki "S" harfinin bir önemi olmayabilir ve yerinde telefonların final sürümlerinde gerçekmodel isimleri yazabilir.




Bildiğimiz üzere Apple, yeni göz bebeği iPhone 7'yi eylül ayında tanıtacak. Telefonun resmi tanıtımına henüz 2 ay var ancak tasarım detayları belli oldu. Geride bıraktığımız haftalarda yaptığımız haberlerde iPhone 7'nin siyah ve lacivert renklerinin fotoğraflarını paylaşmıştık.





Şimdilerde ise yeni iPhone'un yeni resimleri piyasaya çıktı. Bir Fransız sitesinde yayınlanan fotoğraf, iPhone 7'nin en net görüntüleri arasında yer alıyor, hatta belki de en neti…





Gördüğümüz üzere kameranın lensi iPhone 6/6s'e göre hayli büyük görünüyor. Zaten bu detayı diğer fotoğraflarda da görmüştük. Ayrıca yine anten çizgilerinin uç noktalarda konumlandırıldığını görüyoruz.



Bu arada Gold yani altın renkli iPhone 7'yi ilk kez görüyoruz. Diğer gördüklerimiz siyah ve lacivert renkliydi. Lakin 3 renkte de tasarımın aynı olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki iPhone 7 çok büyük ihtimalle bu tasarımla karşımıza gelecek.



iPhone 7'nin renkleri ortaya çıktı


Apple'ın yaklaşık 2 ay sonra tanıtacağı iPhone 7 için yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz haftalarda iPhone 7'de yeni renklerin tercih edileceği ve bu doğrultuda uzay grisi renginin artık tercih edilmeyeceği açıklanmıştı.






İddialara göre siyah ve lacivert olmak üzere iki yeni renk tercih edileceği belirtilmişti. Bunun yanında yine Gold ve Rose Gold renk seçeneklerinin de olacağı iddia edilmişti. Fakat yeni çıkan resimler bu iddiaları yalanlıyor. Zira iPhone 7'nin, tıpkı 6s'te olduğu gibi gümüş, uzay grisi, altın ve gül altın renklerinde piyasaya çıkacağının resmi sızdırıldı.





Gördüğümüz üzere fotoğrafta 4 adet iPhone 7 var ve bunların arasında siyah ve lacivert renkleri yok. Bir iddiaya göre siyah ve lacivert renkleri 7s ile gelebilir.



Diğer taraftan iPhone 7'nin de bataryası netleşmeye başladı. Mobil cihazlar hakkında sızıntı bilgiler paylaşan OnLeaks hesabında, iPhone 7'nin 1960 mAh bataryaya sahip olacağı açıklandı. iPhone 6s'in bataryası 1715 mAh'dı. Yani 245 mAh değerinde bir iyileştirme görülüyor.








Tweette de belirtildiği üzere bilgi %100 kesin değil ama olması muhtemel. Lakin gerçek olan bir şey var: Eğer bu bilgi doğruysa iPhone kullanıcıları memnun olmayacaktır. Tabii yeni nesil A10 işlemcisinin ve iOS 10'un batarya performansının nasıl olacağını henüz bilemiyoruz. Fakat rakipleri 3000 mAh bataryaları kullanmayı başlamışken, Apple hala 2000 mAh altında batarya kullanmaya devam ediyor.



iPhone 7'nin fiyatı belli oldu


Geçtiğimiz hafta seri üretimine başlanan Apple'ın yeni tepe model telefonu iPhone 7'nin satış fiyatı sızdırıldı. Satın almak için merakla bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir.



iPhone 7'de dair sızıntı bilgiler gelmeye devam ediyor. Apple'ın kuvvetle muhtemel Eylül ayında tanıtacağı telefonun seri üretimine geçtiğimiz hafta başlandığı açıklanmıştı. Tasarım detayları da yavaş yavaş netleşen iPhone 7'nin fiyatı belli oldu.





Çin'in popüler mikro blog sitesi Weibo'da yayınlanan görsellere göre iPhone 7'nin 3 farklı modelde satışa sunulacağı görünüyor; iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro. Yine aynı görüntülerde iPhone 7 ile birlikte 16 GB depolama alanının kalktığı ve minimum 32 GB ile satışa çıkacağını görüyoruz.





Bu bilgiler doğrultusunda yeni iPhone 7 ailesinin depolama alanı şu şekilde olacak:



  • iPhone 7 –
    32 / 64 / 256 GB
  • iPhone 7 Plus –
    32 / 128 / 256 GB
  • iPhone 7 Pro –
    32 / 128 / 256 GB

Elbette yukarıdaki görsellerde yazan rakamlar Çin'in para birimi Yuan ile ifade edilmiş. Parantez içinde ise dolar karşılığı yazıyor. Gördüğümüz üzere iPhone 7'nin baz modeli Çin'de iPhone 6s fiyatından yani 5288 yuandan satışa sunulacak. Aynı şekilde iPhone 7 Plus da 6s Plus ile aynı fiyattan (6088 yuan) satışa çıkacak. iPhone 7 Pro'nun satış fiyatının ise 7088 yuan (1,075 dolar) olacağı iddia ediliyor.



Buradan hareketle bazı çıkarımlarda bulunabiliriz. Bildiğimiz üzere ülkemizde iPhone 6s 3,100 TL, 6s Plus 3,500 TL'den satışa sunuluyor. Weibo'da yayınlanan rakamlar doğru ise iPhone 7 ailesi ülkemizde muhtemelen şu fiyat aralığında satılacak demektir:



  • iPhone 7 32 GB:
    3,100 – 3,200 TL
  • iPhone 7 Plus 32 GB:
    3,500 – 3,600 TL
  • iPhone 7 Pro 32 GB:
    4,000 TL ve üzeri

iPhone 7 kuşkusuz ki çıkış tarihi heyecanla beklenen ilk telefonların başında yer alıyor. Peki iPhone 7 ne zaman çıkacak? Apple'ın yeni modelinin tanıtım günü yaklaşırken bir çok sızıntı ve yeni iddialar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden iPhone 7 ile ilgili konuşulan son gelişmeleri, çıkış tarihini ve görünümünü paylaşıyoruz.


#iphone 7
#Apple
#iPhone
#iPhone 7 ne zaman çıkacak
#iPhone 7 özellikleri ve fiyatı
8 yıl önce
default-profile-img