|

iPhone 7 ve iPhone 6S kıyaslama! Hangisi daha iyi?

iPhone 7 ve iPhone 6S fiyatı ve özellikleri olarak incelendiğinde hangisi daha iyi hangisi daha uygun? iPhone 6s güçlendirilmiş donanımı ve 3D Touch özelliği ile farkını ortaya koyuyor. Daha kalın olan iPhone 6s akıllı telefon fiyat olarak tabiki daha uygun. Piyasa fiyatı 3200 TL civarında olan 6s ile iPhone 7kıyaslaması videosu ve anlatımını haberimizde sizlere sunuyoruz.

Yeni Şafak
14:38 - 28/07/2016 Thursday
Güncelleme: 11:48 - 28/07/2016 Thursday
Diğer

iPhone 7 ve iPhone 6S kıyaslama! İşte iPhone 7 ve iPhone 6S fiyatı ve özellikleri!



Apple iPhone 7 hakkında bilgi ve görseller sızdırılmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bir videoda, iPhone 7'nin gül altın rengi aynı renkte olan iPhone 6S ile yan yana gösterilmiş.



Yan yana görülen telefonların arasındaki değişiklikler de fark edilebiliyor. Saha önce birçok kez iddia edildiği gibi iPhone 7 olduğu iddia edilen telefonda 3.5mm'lik jak girişi bulunmuyor. Onun yerine ikinci bir hoparlör ızgarası yerleştirilmiş.



Rahatsız edici anten bantları arka kapağın alt ve üst kısımlarına taşınmış. Ayrıca iPhone 7 tüm sızıntılarda olduğu gibi büyük bir kamera merceğine sahip.



iPhone 7 lus'ın da iPhone 7 ile aynı tasarıma sahip olması ancak çift kamera ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca bu modelin şimdiye kadar yapılan sızıntılarında, akıllı konektör özelliği olduğu görüldü. Bu özellik ile iPad Pro'da olduğu gibi cihaz ve aksesuarlar arasında veri ve güç aktarımı yapılabiliyor.



iPhone 7'nin 12 Eylül'de tanıtılacağı ve ertesi gün satışa sunulacağı yönünde.


Apple iPhone 6s özellikleri


Tasarımsal açıdan iPhone 6 ile aynı olan iPhone 6s güçlendirilmiş donanımı ve 3D Touch özelliği ile farkını ortaya koyuyor. Apple, her iki yılda bir duyurulan tüm “s" serilerinde olduğu gibi, iPhone 6s için de, performans anlamında büyük bir hamle yaptı. iPhone 6s, 2 GB RAM ile geliyor.



iPhone 6s, 2 GB RAM ve işlemci performansıyla iddialı!Apple, iPad Air 2 modeli ile ilk defa 3 çekirdekli bir işlemciye geçiş yapmıştı. iPhone 6s işlemcisi ise yine 2 çekirdekli bir yapıya sahip. Cihazda iPad Air 2'de olduğu gibi 2 GB RAM kullanılıyor.



iPhone 6s modeline Apple A9 işlemci eşlik ediyor. iPhone 6s grafik biriminde ise PowerVR GXA6850 yer alıyor.



iPhone 6s, iPhone 6'ya göre biraz daha kalın bir yapıya sahip. Bu kalınlık muhtemelen 3D Touch teknolojisi ve Ion-X ekran kororumasından kaynaklanıyor.



iPhone 6s, 138.1 x 67 x 7.1 mm boyutlarına sahip.



iPhone 6s, 4.7 inç büyüklüğünde 750 x 1334 çözünürlüğünde Retina HD ekran ile geliyor. iPhone 6s'in ekranı 326 ppi, 1400:1 kontrast oranı ve 500 cd/m2 maksimum parlaklık değerine sahip.



Apple, 2. nesil Touch ID parmak izi okuma teknolojisine iPhone 6s modelinde yer veriyor. Yenilenen Touch ID teknolojisi artık parmak izini daha hızlı okuyor.



iPhone 7 teknik özellikleri ve fiyatı


Geliştirilmiş Pil Ömrü


Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.



Su geçirmez Dış Gövde


Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.



Mükemmel Ekran Çözünürlüğü


Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.



Force Dokunmatik Ekran


iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.



Safir Kristal Cam Ekran


2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısının iPhone 6 modelinin kolay çizldiği yönünde şikayeti var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 7 üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.



Kablosuz şarj özellikli ilk


iPhone 7Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içerikte, bir Redditkullanıcısının uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı iPhone 7 konsept çalışmalarından bahsetmiştik. Dilerseniz bu konseptlere aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.



iPhone 7'de AMOLED ekran


Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın OLED ekranlara geçiş yapacağı konuşuluyorduancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre en az 2019 yılına kadar iPhone'lar için AMOLED ekran kullanımı mümkün olmayacak.



Kuo, Foxconn'un Zhengzhou'da 2018 yılında seri üretime geçmesi planlanan altıncı nesil LTPS TFT-LCD üretim hattı inşa edeceğini kaydetti. Deneyimli analist bu tesisin iPhone'lar için OLED değil TFT-LCD ekran siparişlerini hazırlayacağına inandığını söylüyor.





Aşağıdaki videoda gül altın renkli Apple iPhone 7 ve iPhone 6S'i yan yana görebilirsiniz.




#iPhone 6S
#Apple
#iPhone 6s özellikleri
#iPhone 7 fiyatı
8 years ago