|

59'uncu yaş yatırımı

Kale Grubu’nun 59’uncu yılına 145 milyon liralık yatırımla girdi. Yabancıların Türkiye’ye güvendiklerini belirten Zeynep Bodur Okyay; savunma sanayi, enerji ve seramik yatırımlarını aksatmadan sürdüreceklerini kaydetti. Okyay, “Yabancı ortaklarımıza da anlattık. Yatırımlara devam” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:25 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kale Grubu'nun 59. Kuruluş Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı etkinlikleri 145 milyon liralık yeni yatırımla Çanakkale'nin Çan ilçesinde kutlandı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yeni yatırımlar ve seramik bayramı için davet ettikleri yabancı partnerlerinin de açılış ve kutlamalara katıldığını söyledi. Okyay, 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların kendilerini arayıp durumdan duydukları üzüntüyü belirttiklerini ifade etti.



YABANCI GÜVENİYOR


Okyay, “Yabancı yatırımcılar bana Türkiye'ye güveniyoruz. Vatandaşın karşı duruşunu takdir ediyoruz. Bu günleri kısa zamanda aşacağınıza inanıyoruz dedi. İnandıklarını açılış ve geleneksel bayram davetimize katılarak da gösterdiler. Ben iş yaptığımız Almanya, İtalya ve İspanyalı yaklaşık 20 tedarikçimize mektup yazarak 'biz ülkemize yatırım yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç uzun sürmeyecek ve Türkiye ekonomisi büyümeye devam edecek. Durum böyle ama davetimize katılmasanız da anlayabilirim' dedim. 2-3 yatırımcı haricinde herkes geldi. Bu da bizi mutlu etti” dedi.



2019 yılına kadar toplamda 400 milyon liralık yatırıma ulaşacaklarını belirten Okyay, OHAL uygulaması hakkında da düşüncelerini aktardı.Sanayici ve işadamının hür ve demokratik ortamda nefes aldığını, yeni yatırımlara giriştiğini belirten Okyay, “Demokratik ortamlarda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Bir an önce biz bu durumu aşmak için çok çalışmalıyız” dedi.



SAVUNMA VE ENERJİYE YATIRIMA DEVAM EDERİZ


Savunma sanayine yönelik ciddi bir Ar-Ge sürecinden geçtiklerini de hatırlatan Okyay, bu alanda büyüyeceklerini aktardı. Sektöre şimdiye kadar yaklaşık 16 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Okyay, “15 bin milli piyade tüfeği üreteceğiz. Bunun bize getirisi yatırımımızın altında 25 milyon lira. Zırhlı araçlar ve uçaklar için de motor üretimi konusunda ciddi bir yol aldık. Uçak motoru işini büyüteceğiz. Enerji, boru hatları ve tribün üretimine yönelik fizibilite çalışmalarımız da var. Bu alada önemli bir boşluk var” bilgisini verdi.



YATIRIM BABA VASİYETİDİR




Gruplarının toplam cirosunun savunma hariç 1 milyar 700 milyon lira civarında olduğunu belirten Kale Grubu Başkanı Okyay, "Tüm şirketlerimizle toplamda 5 bin kişilik istihdamı aştık” dedi. Babasının kendisine servet değil isim bıraktığını kaydeden Okyay, “Anadolu'nun 4 bir yanına yatırım yapmaya devam et. Çanakkale ruhu vatana ve millete hizmetten geçiyor. Para kaybedebilirsin ama isminin itibarını kaybetme” dedi.



Ekonomimiz çok zor bir sınavdan geçti


Çanakkale Çan'da düzenlenen Kale Grubu 59. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı etkinliklerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Buradaki konuşmasında sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenen Bakan Özlü, “Türkiye'de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim, aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye'de yeni yatırımların hızla arttığı, sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme gireceğiz. Yabancı dostlarınıza ve ortaklarınıza gerçek Türkiye'nin Batı'da aksettirilmeye çalışılan Türkiye ile alakası olmadığını anlatın. Yanlış ön yargıları hep birlikte kıracağız” dedi.



YATIRIM, ÜRETİM VE REFAH


Hükümet olarak hem ekonomiyi hem demokrasiyi birlikte güçlendirerek ülkemizdeki yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı artıracak adımlar atacaklarını anlatan Bakan Özlü, şunları kaydetti: "Son olaylarda hem demokrasimiz hem de ekonomimiz çok ama çok zor bir sınavdan geçti, birçok ülkenin geçer not alamayacağı bu sınavdan tam not aldı. Ekonomimiz de çok başarılı sınav verdi.”


#Kale Grubu
#Ar-Ge
#Seramik Bayramı
8 yıl önce