|

Artık Almanlar Türkiye’de çalışıyor

Uzun yıllar Türk vatandaşlarının çalışmaya gittiği Almanya'dan artık Alman vatandaşı birçok insan Türk şirketlerinde çalışmaya geliyor. 5'i kadın pilot olmak üzere toplam 115 Alman pilot Türk Hava Yolları'nda (THY) çalışıyor.

Yeni Şafak
10:32 - 5/07/2015 Sunday
Güncelleme: 07:33 - 5/07/2015 Sunday
IHA

THY'de 5'i kadın olmak üzere toplam 115 Alman pilot çalışırken, onlardan biri olan Alman kadın pilot Beate Weinmair, Türkiye'de ve THY'de çalışmaktan dolayı çok mutlu. Genç pilot uzun süre de burada kalmayı düşünüyor. Türk Hava Yolları'nda kısa süre önce çalışmaya başlayan Beate Weinmair, Türk Hava Yolları uçaklarında Türkçe anons yapıyor.



THY'de, 52 ülkeden 10'u kadın olmak üzere 675 yabancı pilot bulunuyor. THY'nin yabancı pilot ilanlarına en çok ilgi gösteren ülkelerin başında Alman pilotlar geliyor. Almanya havayolu şirketlerinden olan Augsburg Airways'in kapanması sonrası Alman 70 pilot da THY'de uçmaya başladı. THY'de şu an uçan yabancı pilotlar arasında en çok Alman pilotlar bulunuyor.



Türk Hava Yolları'nın Airbus 330 tipi yolcu ve kargo uçaklarında first officer yani ikinci pilot koltuğunda oturan Alman kadın pilotlar arasında yer alan Beate Weinmair, THY'de ve Türkiye'de çalışmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.




Bir yıldır THY'de uçan Münihli Weinmair, “Avrupa'daki en iyi seçeneğin THY olmasından dolayı burada çalışmaya karar verdim. 8 yıllık pilotum. Seçenekler arasında başka havayollarında uçmak olsa bile THY'yi yine tercih ederdim. Eski şirketim kapandığı zaman 70 pilotu THY kendi bünyesine aldı. Çocukken daha önce de Türkiye'ye geldim. İnsanlarınızın sıcakkanlı olması da THY'yi tercih etmemde etkin oldu. Diğer Alman pilot arkadaşlarım da sorduğunda THY'yi tavsiye ederim çünkü burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkçe öğreniyorum. İstanbul'u daha iyi öğrenmek için geziyorum. Çok iyi şartlar altında çalışıyorum. Türkiye'nin ülkem Almanya'dan da uzak olmaması benim için önemli çünkü 3 saat sonra evimdeyim. Daha uzun süre buradayım. Bana her uçuşta kaptanın Türkçe öğretmeye çalışması çok hoş oluyor" dedi.

#THY
#Türk Hava Yolları
#Pilot
#Beate Weinmair
#Almanlar
9 years ago
default-profile-img