|

Çay kralı ikinci kez iflas erteleme istedi

Hancı markası ile 30 yıldan bu yana çay üretimi yapan Karahancı Gıda ikinci kez iflas erteleme istedi. Rize, Trabzon ve İstanbul’da üç fabrikası bulunan Hancı Çay, 6 bin kadar üreticinin ürününü işleyip pazarlamasını yapıyor.

Yeni Şafak
12:44 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:51 - 17/10/2017 Salı
Diğer
Karahancı Gıda ikinci kez iflas erteleme istedi.
Karahancı Gıda ikinci kez iflas erteleme istedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası iflas erteleme başvuruları yasaklanmıştı. Bu yöndeki yasak sürüyor. Ancak, yasak öncesi iflas ertelemesi alan firmaların bir yıl
daha iflas ertelemeyi uzatma hakkı bulunuyor.
1990 yılından bu yana çay sektöründe
Hancı Çay
markası ile faaliyet gösteren Karahancı Gıda bir süre önce iflas erteleme başvurusu yapmış ve bir yıl süre ile iflas erteleme hakkı almıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre bu hakla beraber, şirket alacaklıların haciz baskısına karşı koruma altına alınmıştı. Mahkeme, önce şirkete tedbir kararı verdi daha sonra bir yıl süre ile iflas erteleme verdi. Şirket bir kez daha mahkemeye başvurarak, mahkemeden bir yıl daha iflas erteleme hakkı vermesini istedi.
Yargıtay düğümü çözdü

Mahkeme, darbe girişimi sonrası iflas erteleme başvurularının yasaklandığı gerekçesi ile şirketin talebini geri çevirdi. İstinaf mahkemesi de yerel mahkemenin kararına onayınca dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay, daha önce verilen kararları bozarak şirketin iflas erteleme talebinin değerlendirmesine hükmetti. Bu kararla birlikte, şirket avukatları İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, bir yıl daha iflas erteleme hakkı verilmesini istedi.

"Perakende piyasasının yüzde 16'sını elinde tutuyor"

Üç fabrikada üretim yapan Hancı Çay’ın avukatı Satılmış Şahin, “Bu şirket uzun yıllardan beri sektörde faaliyet gösteriyor. Piyasaya uygun fiyata çay veren bir firma… Ürünleri de, indirimli satış yapan büyük bir perakende zincirinde satılıyor. Öyle ki firma mal yetiştiremiyor. Ki bu market zinciri Türkiye’de perakende piyasasının yüzde 16’sını elinde tutuyor. Hancı, uygun fiyata çay satışı yaptığı için piyasayı kontrol eden bir firma. İflas durumunda da olacaklar belli. Başta işçiler olmak üzere herkes zarar görecek” dedi.

#Hancı
#Karahancı
#Çay
#İflas
7 yıl önce